Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ασφαλή τα ταξίδια στην Ιαπωνία

Kανένας φόβος για τα ταξίδια στην Ιαπωνία, η ραδιενέργεια χαμηλή σε αεροδρόμια και λιμάνια, ανακοινώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Ιαπωνία, καθόσον η ραδιενέργεια στα αεροδρόμια και τους λιμένες της χώρας βρίσκεται σε επίπεδα «κατά πολύ κατώτερα από τα όρια ασφαλείας», ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, μία από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ η οποία εδρεύει στη Μαδρίτη.

Πολλές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τις επισκέψεις στην Ιαπωνία, έπειτα από το πυρηνικό ατύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα, στα βόρεια της νησιωτικής χώρας, το οποίο προκλήθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το βιβλικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Μόνον 352.800 ξένοι υπήκοοι αποβιβάσθηκαν στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, ήτοι κατά 50,3% λιγότεροι από το περασμένο έτος και ο αριθμός αυτός αποτελεί τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Ιαπωνίας.

«Η παρούσα κατάσταση δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για τα ταξίδια προς και από την Ιαπωνία. Οι μετρήσεις της ραδιενέργειας στους αερολιμένες και τους λιμένες της Ιαπωνίας συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως τα επίπεδα παραμένουν πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας», τονίζει ο ΟΜΤ.

«Επί πλέον, οι έλεγχοι στους επιβάτες, τις αποσκευές και τα εμπορεύματα που προέρχονται από την Ιαπωνία που πραγματοποιούνται από τις άλλες χώρες, στα πλαίσια της εθνικής πολιτικής ασφαλείας τους, δεν έχουν δείξει την ύπαρξη κάποιου κινδύνου για την υγεία, ή την ασφάλεια», προσθέτει ο Οργανισμός.

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ