Παγκόσμια Ημέρα Μπονσάι (φωτογραφίες από την Κokufu-ten)

Στην Kokufu-ten | ©GreeceJapan.com/ Junko Nagata

Κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μπονσάι η οποία καθιερώθηκε από την World Bonsai Friendship Federation στη μνήμη του πρώτου προέδρου της, του Σαμπούρο Κάτο (1915-2008), ενός από τους μεγαλύτερους μάστερ του μπονσάι που με το έργο του ενέπνευσε πολύ κόσμο παγκοσμίως να ασχοληθεί με την θαυμάσια αυτή τέχνη.

Ο Κάτο ήταν ιδιοκτήτης 3ης γενιάς του διασημότερου ίσως φυτωρίου μπονσάι στον κόσμο, του Μανσέι-εν, που βρίσκεται στο παγκόσμιο κέντρο των μπονσάι το Χωριό Ομίγια Μπονσάι (大宮盆栽村, Ομίγια Μπονσαϊμούρα) στην Σαϊτάμα. Εκεί βρίσκεται και το Μουσείο Τέχνης Μπονσάι της Ομίγια.

Ο Σαμπούρο Κάτο στο φυτώριο του. Πηγή φωτογραφίας: World Bonsai Convention, Saitama

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μπονσάι, ελάτε να περιηγηθούμε στην Kokufu-ten, τη σημαντικότερη έκθεση μπονσάι στην Ιαπωνία. Διοργανώνεται από την Nippon Bonsai Association (στην οποία έχει διατελέσει πρόεδρος ο Σαμπούρο Κάτο) κάθε χρόνο το Φεβρουάριο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Τόκιο και παρουσιάζονται οι ομορφότερες δημιουργίες μπονσάι της Ιαπωνίας.

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

 

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ