Ποίηση χάικου στους δρόμους της Λευκωσίας

Από την 1η Ιουνίου και μέχρι τέλος του μήνα οι δρόμοι της παλιάς πόλης της Λευκωσίας είναι γεμάτοι με ποιήματα χάικου. Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία (που ελπίζουμε να αποτελέσει έμπνευση για κάτι ανάλογο στην Ελλάδα) του πολιτιστικού οργανισμού Room for Art που όπως γράφει στην ιστοσελίδα του, έγινε με στόχο «να τοποθετήσει κυριολεκτικά την λογοτεχνία και πιο συγκεκριμένα την ποίηση στο αστικό περιβάλλον της Λευκωσίας. Έτσι η ποίηση, θα διεισδύσει στην καθημερινότητα των πολιτών και θα βρεθεί εκεί που δεν περιμένει κανείς ότι θα τη διαβάσει – στον δρόμο, έξω από καφέ και εστιατόρια, έξω από παντοπωλεία ή στη στάση του λεωφορείου».

Facebook Room for Art

Από τις βασικές δράσεις του πρότζεκτ με τίτλο «ΧΑΪΚΟΥ – Η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης» ήταν και το ανοικτό και δωρεάν ασύγχρονο διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής χάϊκου που διοργάνωσε το Room for Art από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου 2022 με συντονιστές τους λογοτέχνες Ερατώ Ιωάννου (δημιουργό του Room for Art) και Χρίστο Ρ. Τσιαήλη.

Τα 30 χάικου που υπάρχουν στους δρόμους της Λευκωσίας (μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ) επιλέχτηκαν ανάμεσα από περισσότερα απο 600 που υποβλήθηκαν έπειτα από ανοικτή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν δημιουργοί από πολλές χώρες.

Το πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε με την χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας και την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο.

H Πρεσβεία της Ιαπωνίας έχει θέσει την πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ιαπωνίας.

Πολλές φωτογραφίες με τα χάικου στους δρόμους της Λευκωσίας μπορείτε να δείτε στη σελίδα facebook του Room for Art.

Ο ιστότοπος του Room for Art

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ