Οριστικά χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στον Κόλπο του Τόκιο. GreeceJapan.com photo | Junko Nagata

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων από άλλες χώρες, όπως αποφασίστηκε στις 20 Μαρτίου σε διαδικτυακή σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020, της Iαπωνικής Kυβέρνησης, των αρχών του Τόκιο και Διεθνών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Επιτροπών, προκειμένου να αποφασιστεί η παρουσία θεατών από το εξωτερικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού και το γεγονός ότι το τρίτο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως, ανάγκασε την Οργανωτική Επιτροπή να λάβει την απόφαση να μην επιτρέψει την προσέλευση από ξένες χώρες για να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους Αγώνες.

Στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο να έχουν δικαίωμα παρακολούθησης των Αγώνων μόνο εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί και θα φέρουν μαζί τους το σχετικό πιστοποιητικό, αλλά αυτό το σενάριο δεν προχώρησε.

Τα 600.000 εισιτήρια των Ολυμπιακών και τα 30.000 των Παραολυμπιακών Αγώνων που αγοράστηκαν από κατοίκους του εξωτερικού θα επιστραφούν, όμως δεν θα καλυφθεί το κόστος για τις κρατήσεις ξενοδοχείων που πρέπει να ακυρωθούν, σύμφωνα με δήλωση μετά από την πενταμερή συνάντηση, όπου συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα