Η σειρά Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δίνοντας φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στους μεγάλους μουσικούς πολιτισμούς του πλανήτη φιλοξενούν στις 14 Δεκεμβρίου 2014 το “Ono-Gagaku-kai”, ένα από τα παλαιότερα συγκροτήματα Gagaku της Ιαπωνίας.
Τελετουργική μουσική και κίνηση, μοναδικά κοστούμια, μυσταγωγική ατμόσφαιρα, μας μεταφέρουν μέσα από ένα σπάνιο μουσικό θέαμα 1.300 χρόνια πριν, όταν γεννήθηκε το Gagaku που εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2009 από την Unesco στον κατάλογο της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας».
Το συγκρότημα Ono-Gagaku-kai ιδρύθηκε το 1887. Έχει κρατήσει ζωντανή μέχρι τις μέρες μας την παλαιά τέχνη του Gakaku (η λέξη σημαίνει «αιθέρια μουσική») δίνοντας παραστάσεις στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο.
Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Η παράσταση γίνεται με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και του Japan Foundation.
Αίθουσα
Δημήτρης Μητρόπουλος
Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
14 Δεκεμβρίου 2014/20:30
Προπώληση από:
24 Νοεμβρίου 2014
Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7
Πολύτεκνοι, 65+: € 12
Ζώνη Β: € 19
Ζώνη Α: € 30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ. 210 7282333