Ομιλία του Φουκούντα Κόσουκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καζαντζάκης – Η απω-ανατολική ματιά»

ΚΟΣΟΥ

Ομιλία με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη και τη σχέση του με την Ιαπωνία θα δώσει στη Θεσσαλονίκη ο Φουκούντα Κόσουκε, Ιάπωνας μελετητής του έργου του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα και επισκέπτης ερευνητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης από το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ του βιβλίου «Νίκος Καζαντζάκης, Η απω-ανατολική ματιά» (επιμέλεια Έλενα Αβραμίδου) την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20.00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΕΝΕΚΕΝ (Προξένου Κορομηλά 37) στη Θεσσαλονίκη.

Θα μιλήσει επίσης η Δρ. Έλενα Αβραμίδου, αν. καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και πρόεδρος του Κινεζικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ο Σουν Τάο, Πρόεδρος του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο University of International Business and Economics (UIBE) του Πεκίνου.

Ο Κόσουκε Φουκούντα 福田耕佑 γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας (ιδιαίτερα το Σπινόζα) και Νεοελληνική Λογοτεχνία (ιδιαίτερα τον Καζαντζάκη) στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Αυτόν τον καιρό μελετάει την Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως επισκέπτης ερευνητής. Συνέγραψε στα ελληνικά «ο Καζαντζάκης και η Ελληνικότητα» στο «Νίκος Καζαντζάκης, Η απω-ανατολική ματιά» (Επιμέλεια Έλενα Αβραμίδου, Ένεκεν, 2019 ) και μετέφρασε το «Ασκητική» του Καζαντζάκη στα ιαπωνικά (Kyoryoku-sha, 2018).

Μπορείτε να διαβάστε στον ιστότοπο μας «Οι Ιαπωνικές Σπουδές στην Ελλάδα» το άρθρο του «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η νεοελληνική λογοτεχνία στον τομέα της Ιαπωνολογίας».

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ