Οι κερασιές ανθίζουν στα Τρίκαλα!

日本語

Την άνοιξη του 2019 ο Δήμος Τρικκαίων φύτεψε στις όχθες του ποταμού Ληθαίου 70 ανθοκερασιές Prunus serrulata Kanzan. Η ποικιλία Κάνζαν (カンザン) έχει έντονα ροζ άνθη και αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία την περίοδο του Έντο (1603-1867) με βάση την κερασιά Όσιμα-ζάκουρα της χερσονήσου Ίζου.

Τρίκαλα, Απρίλιος 2021 | Facebook – Dimitris Papastergiou

Όπως τις είχαμε παρουσιάσει πέρσι, τις παρουσιάζουμε και φέτος με τον φακό του Δημάρχου των Τρικάλων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος έγραψε στις 9 Απριλίου συνοδεύοντας τις φωτογραφίες στη σελίδα του στο facebook:

«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, περνάω να δω αν άνθισαν. Γιατί η ανθοφορία των κερασιών αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, και ειδικά σε τέτοιες περιόδους, αποκτά ιδιαίτερη αξία. Πραγματικά ελπίζω να μου κάνουν τη χάρη να μεγαλώσουν γρήγορα και να τις δω να δίνουν το υπέροχο χρώμα τους στις βόλτες δίπλα στο ποτάμι!»

Τρίκαλα, Απρίλιος 2021 | Facebook – Dimitris Papastergiou
Τρίκαλα, Απρίλιος 2021 | Facebook – Dimitris Papastergiou
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Πέρσι τον Απρίλιο είχαμε επικοινωνήσει με τον κ. Παπαστεργίου ο οποίος μας είχε πει χαρακτηριστικά «Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι η χώρα της προόδου, των παραδόσεων, του καθήκοντος, της πίστης, της καινοτομίας. Οι άνθρωποί της τιμούν τις κερασιές, εμείς στα Τρίκαλα, στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας τιμήσαμε το ίδιο δέντρο. Στο όμορφο ποτάμι μας, τον Ληθαίο, που σημαίνει λησμονιά, φυτέψαμε από το 2019 τις πρώτες 70 κερασιές.

Μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Μας ενώνει η αγάπη για την τεχνολογία και την καινοτομία. Στα Τρίκαλα είμαστε χαρούμενοι, που για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό κινήθηκε το 2015 σε πραγματικές συνθήκες, στους δρόμους της πόλης μας. Και ακόμη πιο χαρούμενοι, που Ιάπωνες αξιωματούχοι μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφθούν, να συνεργαστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις για το επόμενο βήμα στην τεχνολογία. Μας ενώνει, επίσης, ο Λευκάδιος Χερν, ο σεβασμός στους προγόνους, η πίστη στον άνθρωπο. Όπως συζητήσαμε και το 2018 με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Γιασουχίρο Σιμίτζου, η ενότητα μπορεί συμβολικά να επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός κήπου, σαν αυτούς του Λευκάδιου Χερν, δίπλα από τον βοτανικό κήπο του Ασκληπιού, του θεού της Ιατρικής, ο οποίος «γεννήθηκε» πριν από περίπου 3.200 χρόνια, εδώ, στα Τρίκαλα, την αρχαία Τρίκκη των 5.500 ετών ιστορίας. Και έτσι, οι κερασιές και τα λουλούδια, η φύση και η ζωή, να ενώσουν πιο ουσιαστικά, πιο πολύ, δύο λαούς που βρίσκονται τόσο μακριά, αλλά είναι, τελικά, τόσο κοντά

Και τελειώνοντας ο κ. Παπαστεργίου μας είπε «Θερμούς χαιρετισμούς από τον Δήμο Τρικκαίων και τα Τρίκαλα, από τους τρικαλινούς πολίτες, προς όλους και όλες τους πολίτες της χώρας που ατενίζει πρώτη το χρώμα των ανθισμένων κερασιών και το φως του Ηλίου. Εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία στους Αγώνες της 32ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής

Εμείς ευχόμαστε στον Δήμαρχο και τους πολίτες των Τρικάλων να μεγαλώσουν οι κερασιές με πανέμορφα άνθη και να απολαμβάνουν το χανάμι στις όχθες του Ληθαίου!

Δείτε και άλλες φετινές φωτογραφίες που μας έστειλε ο Δήμος Τρικκαίων!

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ