Οι κερασιές άνθισαν στις όχθες του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα!

Απρίλιος 2020

Πέρσι το Μάιο ο Δήμος Τρικκαίων φύτεψε στις όχθες του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα εβδομήντα κερασιές. Φέτος οι κερασιές έβγαλαν τα πρώτα τους άνθη και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου το ανακοίνωσε στη σελίδα του στο facebook ανεβάζοντας και φωτογραφίες.
Η ανάρτηση του είχε βέβαια και το κυρίως θέμα της εποχής, τον κορωνοϊό:

«Οι κερασιές μας στο ποτάμι άνθισαν! Έναν χρόνο περίμεναν, σιγά μην έκαναν πίσω λόγω κορωνοϊού! Μπορεί να είναι μικρές ακόμη, όμως σε μερικά χρόνια είμαι βέβαιος πως θα αποτελούν, τέτοια εποχή, ένα ακόμη αξιοθέατο των Τρικάλων.
Για να είμαστε εδώ και να τις χαρούμε, για να περπατήσουμε από κάτω τους πλάι στον Ληθαίο, για να βγάλουμε χιλιάδες φωτογραφίες στα απίθανα λουλούδια τους, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Τα πάμε εξαιρετικά, μην το χαλάσουμε τώρα!»

Τα Τρίκαλα είναι η πόλη της καινοτομίας στην Ελλάδα, η οποία μέσω του e-trikala έχει υλοποιήσει πολλά πρωτοποριακά προγράμματα για τους δημότες της. Το 2016 Ιάπωνες αξιωματούχοι είχαν επισκεφθεί την πόλη για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αυτοματοποιημένων λεωφορείων χωρίς οδηγό, CityMobil2, με σκοπό να μεταφέρουν την τεχνογνωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τα Τρίκαλα ήταν η πρώτη πόλη παγκοσμίως που υλοποίησε το πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα παρουσιάσαμε στο ιαπωνικό κοινό μέσα από τις σελίδες του GreeceJapan.com στις αρχές του 2014.
Το 2018 ο επισκέφθηκε τα Τρίκαλα ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Γιασουχίρο Σιμίζου και στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας της θεσσαλικής πόλης με την Ιαπωνία και της σύνδεσης του Βοτανικού Κήπου του Ασκληπιού, που προωθείται από τον Δήμο Τρικκαίων στο όρος Κόζιακας με ιαπωνικούς κήπους.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων φύτεψε τις κερασιές τον Μάιο του 2019.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ