Οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου πάνε στο Κιότο!

Επιτρέποντες - Κιότο

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχαν οι παραστάσεις της κωμωδίας του Μενάνδρου «Επιτρέποντες» στο Τόκιο, οι φοιτητές της Λέσχης Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο θα ταξιδέψουν το Σεπτέμβριο στο Κιότο όπου θα παρουσιάσουν το έργο στο Πανεπιστήμιο του Κιότο.

Οι τέσσερις παραστάσεις θα γίνουν στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 (δύο παραστάσεις την ημέρα, στις 14.00 και στις 19.00). Το έργο ανεβαίνει στα αρχαία ελληνικά και όπως είχαν πει στο GreeceJapan.com τον περασμένο Μάρτιο τόσο οι ηθοποιοί όσο και ο σκηνοθέτης πριν ασχοληθούν με το έργο δεν γνώριζαν καλά ούτε το ελληνικό αλφάβητο. Ωστόσο με τη σημαντική βοήθεια του καθηγητή Yasunori Kasai καθώς και άλλων καθηγητών αλλά και φοιτητών του τμήματος Σύγχρονης Λογοτεχνίας και Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών μπόρεσαν να ανεβάσουν το έργο στην πρωτότυπη γλώσσα.

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Takuro Okamoto και παίζουν οι Kazuhiro Umemura, Yusuke Omura και Akihito Kawashima.

Η Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 από φοιτητές του τμήματος Κλασσικών Σπουδών. Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο θεωρείται το καλύτερο ιαπωνικό πανεπιστήμιο και ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.  Στη Λέσχη Αρχαίας Τραγωδίας του πανεπιστημίου η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 υπήρξαν μέλη σημαντικές προσωπικότητες στον τομέα των αρχαίων ελληνικών σπουδών στην Ιαπωνία, όπως ο καθηγητής Shigeichi Kure (1897-1977) και ο καθηγητής αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας Masaaki Kubo.

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας είχε δώσει ο φοιτητής και σκηνοθέτης του έργου Takuro Okamoto
«Εμείς προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη να μη σβήσουν τα φώτα που άναψαν οι αρχαίοι Έλληνες»

Oι φοιτητές-συντελεστές της παράστασης στο Τόκιο. photo: GreeceJapan.com
Φοιτητές-συντελεστές της παράστασης στο Τόκιο. photo: Junko Nagata/ GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services