Οι ανθισμένες κερασιές στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας

日本語

Κάτω Κλεινές

Ένα όμορφο χωριό περίπου 8 χιλιόμετρα βόρεια της Φλώρινας, οι Κάτω Κλεινές, γίνεται ακόμα πιο όμορφο την άνοιξη όταν ανθίζουν οι κερασιές. Και ειδικά φέτος που έχουν μεγαλώσει και η ανθοφορία τους ήταν εντυπωσιακή. Ο μικρός αυτός ανοιξιάτικος παράδεισος περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές ποικιλίες με κυρίαρχη τη «σομέι γιοσίνο», τη γνωστή ποικιλία που όταν βγαίνουν τα πρώτα της άνθη στο Τόκιο, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κηρύσσει την επίσημη έναρξη της περιόδου των ανθισμένων κερασιών.

Το GreeceJapan.com μίλησε με τον κ. Νίκο Κουρουπέτρογλου ο οποίος με δικά του έξοδα προμηθεύτηκε τις κερασιές και εγκατέστησε το αυτόματο πότισμα. Η φύτευση έγινε από τον ίδιο και τον πατέρα του, κ. Δημήτρη Κουρουπέτρογλου, ενώ έχουν αναλάβει μαζί και τη συντήρηση τους.

Κάτω Κλεινές

Όπως μας είπε, «η ιδέα ξεκίνησε το 2006 όταν φύτεψα στον κήπο μου διάφορες ποικιλίες από ιαπωνικές κερασιές, μανόλιες και ιαπωνικά σφενδάμια και σκέφτηκα ότι θα ήταν όμορφα να υπάρχουν και σε διάφορα σημεία του χωριού. Άρχισα να φέρνω γυμνόριζα δέντρα από την Αγγλία, 7 ή 8 διαφορετικές ποικιλίες και το 2009 φύτεψα 17 δέντρα στο ποτάμι στην είσοδο του χωριού, 13 δέντρα στην πλατεία, 5 σε διάφορα άλλα μέρη του χωριού και μερικά έδωσα σε φίλους και τα φύτεψαν στις αυλές τους ενώ αυτήν τη στιγμή γύρω στα 10 δέντρα είναι σε γλάστρες για να συνεχίσω τη φύτευση στην είσοδο του χωριού και ετοιμάζομαι να παραλάβω το φθινόπωρο αλλά δέκα».

Κάτω Κλεινές

Και συνέχισε: «Όταν φύτευα τα δέντρα στην πλατεία έτυχε να είναι καμιά δεκαριά παιδάκια του χωριού έξω και με ρώτησαν, κύριε τι κάνετε εκεί; Τι φυτεύετε; Τους είπα ότι είναι ιαπωνικές κερασιές, τους έδειξα φωτογραφίες και θέλησαν να βοηθήσουν. Έτσι το ένα έφερνε νερό, το άλλο μου έδινε δεντράκι, το άλλο το φτυάρι και τους είπα ότι αν τα προσέχουν, όταν μεγαλώσουν θα λένε ότι αυτά τα δέντρα τα φυτέψαμε εμείς! Παράλληλα είχα βοηθούς δύο ηλικιωμένες κυρίες την κυρία Χρυσούλα και την κυρία Σταθούλα οι οποίες καραδοκούσαν σαν κέρβεροι μήπως και πειράξει κανείς τα δέντρα! Έτσι λοιπόν ενώ πέρσι δεν είχαμε καλή ανθοφορία λόγω του -10 που χτύπησε την 25η Μαρτίου, φέτος είχαμε υπέροχη ανθοφορία τόσο που πολλοί κάτοικοι του χωριού μου έλεγαν τί ωραία που έγιναν τα δέντρα μας φέτος! Και όταν φυσούσε και έπεφταν τα άνθη σαν να χιονίζει και έγινε ολόκληρη η πλατεία ροζ, μου έλεγαν τι υπέροχο θέαμα ήταν».

Εκτός από τις ανοιξιάτικες κερασιές ο κ. Κουρουπέτρογλου έχει φυτέψει και την ποικιλία Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ που ανθίζει από το Νοέμβριο -την εποχή που τα περισσότερα δένδρα ρίχνουν τα φύλλα τους ή αλλάζουν τα χρώματα- δημιουργώντας ένα θέαμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς τα φύλλα παίρνουν υπέροχα χρώματα.

Τελειώνοντας μας είπε ότι σιγά σιγά θα προωθήσει το θέμα του νυχτερινού φωτισμού κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, κάτι που θα την κάνει ακόμα πιο φαντασμαγορική.

Κάτω Κλεινές
Κάτω Κλεινές
Κάτω Κλεινές
Κάτω Κλεινές

Φωτογραφίες: Γιάννης Μήτσης, Νίκος Κουρουπέτρογλου

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ