Ο Γιούτα Κοναγκάγια επέστρεψε στην Ελλάδα και υπέγραψε στον ΑΟ Επισκοπής Ρεθύμνου

日本語

Ποδόσφαιρο
ΑΟ Επισκοπής

Τον γνωρίσαμε όταν έπαιζε στη Ζάκυνθο (διαβάστε τη συνέντευξη που μας είχε δώσει) τα επεισοδιακά χρόνια της πανδημίας. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα εκτός Ελλάδας – αν και η Μελβούρνη όπου πήγε είναι κατά κάποιο τρόπο Ελλάδα αφού έχει τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ελλάδας και Κύπρου – ο Γιούτα Κοναγκάγια θα παίξει ξανά στα ελληνικά γήπεδα, αυτήν τη φορά με έδρα του το Ρέθυμνο και τον ΑΟ Επισκοπής, ομάδα της Γ’ Κατηγορίας.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Επισκοπής και οι δηλώσεις του Γιούτα Κοναγκάγια

Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την απόκτηση του Ιάπωνα ποδοσφαιριστή, Γιούτα Κοναγκάγια.
Ο Γιούτα που κάνει προπονήσεις εδώ και μέρες με την ομάδα μας, είναι μέσος και μπορεί να προσφέρει στον δημιουργικό τομέα.
Είναι γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1993 στην Σιζουόκα της χώρας στην Άπω Ανατολή και έχει ύψος 1.74μ..
Ο Γιούτα που είναι ένας χαμογελαστός άνθρωπος έτρεφε αγάπη για το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και γι’ αυτό τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ακαδημία της Σιμίζου (Shimizu s-pulse).
Έκτοτε, έπαιξε για την ομάδα του Πανεπιστημίου του που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο (Waseda K22), από τα 18 ως τα 22 του χρόνια την χρονική περίοδο 2012-2015.
Το 2016 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα αναχωρώντας για την Αυστραλία και παίζοντας στη β’ κατηγορία για την Black Town City and port Melboourne στη Μελβούρνη. Εκεί έμεινε ως το 2020 καθώς έπειτα προέκυψε ο κορονοϊός.
Το 2020-2022 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ταξίδι ερχόμενος στη Ζάκυνθο όπου ανήκε στην ομάδα της Super League2. Το εξάμηνο 2023 (Ιανουάριος – Ιούνιος) επέστρεψε στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στην Weston Workers και από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται στην Κρήτη και το Ρέθυμνο.
Ο σύλλογός μας, καλωσορίζει τον Γιούτα και του εύχεται πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές επιτυχίες.

Γ. Κοναγκάγια: “Μοιάζει με θαύμα”
Ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής ένιωθε πολύ χαρούμενος μετά την ευτυχή εξέλιξη που πήρε η μεταγραφή του στην Επισκοπή με το χαμόγελό του να είναι διάπλατο:

“Αρχικά δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ήθελα τόσο πολύ να επιστρέψω στην Ευρώπη και η Επισκοπή μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Μετά τη δεύτερη φορά στην Αυστραλία έπρεπε να γυρίσω στη χώρα μου αλλά έπειτα προέκυψε αυτή η πρόταση που έμοιαζε με θαύμα.
Δεν το κρύβω, στόχος μου, τουλάχιστον αυτό που ονειρεύομαι είναι, να μπορέσω να παίξω σε ευρωπαϊκό επαγγελματικό σύλλογο στο ανώτατο επίπεδο.
Ερχόμενος όμως στον σύλλογο εδώ, είδα ότι όλες οι παροχές που προσφέρει είναι ιδανικές για έναν ποδοσφαιριστή προκειμένου να είναι συγκεντρωμένος μόνο στη δουλειά που κάνει. Νιώθω υπόχρεος! Η Επισκοπή είναι μια επαγγελματική ομάδα. Από τη διοίκηση, τους προπονητές, τους φυσικοθεραπευτές και όλες τις παροχές που προσφέρει…
Αγωνιστικά, είμαστε μια καλή ομάδα με έμπειρους αλλά και νέους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι είναι ένα καλό μείγμα παικτών για να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα.
Εγώ δεν είμαι τόσο νέος αλλά είμαι σε μια ηλικία (30) που μπορώ να καθοδηγώ τους μικρότερους ποδοσφαιριστές μέσα στο παιγνίδι. Νομίζω ότι όλοι θα έχουμε να κερδίσουμε από αυτό.”

Διαβάστε και τι έγραψε στο instagram για τη σχέση του με την Ελλάδα!

Η επιστροφή μου στην Ελλάδα είναι κάτι ανεξήγητο, πρέπει να παραδεχτώ ότι κάτι με συνδέει με αυτήν τη χώρα. Στην Ελλάδα ήταν ο μήνας του μέλιτος των γονιών μου, η Ελλάδα είναι το αγαπημένο μέρος της μητέρας μου (δεν μου το είπε όσο ήμουν εκεί αλλά μου το είπε πριν από λίγους μήνες) και να τώρα κάπως επέστρεψα εδώ. Δεν ήταν καθόλου προγραμματισμένο και ήρθε από το πουθενά, αλλά θεωρώ ότι συνέβη για κάποιο λόγο.
Εντάξει Θεέ κάνω αυτό που με οδηγείς..

Και πάλι, δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους μου, που με βοήθησαν και με στήριξαν, που μου έδωσαν μια ευκαιρία. Ειδικά την Weston Workers Bears FC, όλα ξεκίνησαν από εκεί και τον πολύτιμο, ανεκτίμητο χρόνο μου εκεί για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Χωρίς αυτό, δεν θα ήμουν εδώ.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ