Ο Ταντάσι Σουζούκι παρουσιάζει τις «Τρωάδες» στο Τόκιο

日本語

Φωτογραφία: Zsolt Eöri-Szabó

Βασισμένες στο διαχρονικό, αντιπολεμικό αριστούργημα του Ευριπίδη, οι Τρωάδες του Ταντάσι Σουζούκι – από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες παγκοσμίως και ιδρυτής του Θεάτρου SCOT (Suzuki Company of Toga) – ανεβαίνουν τον Δεκέμβριο σε επτά παραστάσεις (15, 16, 17, 20, 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου) στο θέατρο Κιτσιτζότζι στο δήμο Μουσασίνο του Τόκιο. Ο δήμος είναι αδελφοποιημένος από το 1972 με το παραδοσιακό χωριό Τόγκα του νομού Τογιάμα, έδρα του Ταντάσι Σουζούκι και του SCOT. Η Τόγκα που είναι επίσης αδελφοποιημένη (1986) με τους Δελφούς αποτελεί σήμερα τμήμα της πόλης Νάντο.

Μετά από κάθε παράσταση θα υπάρχει συζήτηση με τον Ταντάσι Σουζούκι και προβολή βίντεο της παράστασης στην Τόγκα “Greetings from the Edge of the Earth I”.

Οι Τρωάδες είχαν κάνει πρεμιέρα το 1974 στο Τόκιο και το 1985 ταξίδεψαν στην Ελλάδα στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών. Στην Ελλάδα (Δελφοί, Επίδαυρος, Αθήνα) ο Ταντάσι Σουζούκι έχει παρουσιάσει επίσης την Κλυταιμνήστρα, την Ηλέκτρα, τον Διόνυσο και τον Οιδίποδα Τύραννο.

Ο Ταντάσι Σουζούκι στην παρουσίαση της Θεατρικής Ολυμπιάδας του 2019 στο Τόκιο. Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Συνοδοιπόρος αλλά και στενός φίλος για πάνω από 40 χρόνια με τον διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, μοιράστηκε το όραμα του Έλληνα σκηνοθέτη για την ίδρυση της Θεατρικής Ολυμπιάδας η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1995 στους Δελφούς. Η δεύτερη Θεατρική Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε το 1999 στη Σιζουόκα (Ιαπωνία) με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σουζούκι.

Το βιβλίο του Ταντάσι Σουζούκι «Πολιτισμός είναι το Σώμα», για την πρωτοποριακή του μέθοδο εκπαίδευσης των ηθοποιών, έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον γνωστό ηθοποιό Αναστάση Ροϊλό (διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει στην Τζούνκο Ναγκάτα).

Kichijoji Theatre (吉祥寺シアター) 
1-33-22 Kichijoji Honmachi, Musashino City, Tokyo 180-0004
Πληροφορίες στα αγγλικά (pdf)

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ