Ο Γιώργος Μαρσέλλος, πρωταθλητής στα 110μ. εμπόδια ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και o σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964.
Στη σελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (hoc.gr), ο Γιώργος Μαρσέλλος αφηγείται εμπειρίες του από την αφή της Φλόγας και τις μέρες του στην Ιαπωνία :
«Για τη θέση του λαμπαδηδρόμου με πρότεινε ο Οτο Σίμιτσεκ και αναμφίβολα αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Στην αρχαία Ολυμπία κάναμε πολλές δοκιμές χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Ολυμπιακή Φλόγα άναβε κανονικά από την πρωθιέρεια Αλέκα Κατσέλη, που θυμάμαι είχε εκεί μαζί της, τις δύο κόρες της, την Νόρα και την Λούκα. Τη δάδα παρέλαβε από την Κατσέλη ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος που στη συνέχεια την παρέδωσε σε εμένα για να αρχίσει η λαμπαδηδρομία.
Τι να πρωτοθυμηθώ από εκείνες τις μέρες… Ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος με κοιτούσε όλες τις μέρες με δέος, λεγόταν Φουκουνάκα. Στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες με υποδέχθηκαν ως τον πρώτο λαμπαδηδρόμο με μεγάλες τιμές, με πήγαν στο δημαρχείο της πόλης, με ξενάγησαν στις παγόδες, παρέα με τον Γιοσινόρι Σάκαι, που ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ο άνθρωπος που άναψε το βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο. Ο τίτλος μου, ως πρώτος λαμπαδηδρόμος, είχε τόσο μεγάλη απήχηση στους Ιάπωνες, που για αρκετά χρόνια λάμβανα γράμματα στην ιαπωνική γλώσσα από φιλάθλους. Επίσης δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω εκείνες τις μέρες καθόσον μία μέρα μετά την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, γεννήθηκε ο γιος μου, στις 23 Αυγούστου 1964. Μάλιστα την προηγούμενη μέρα, στην τελετή παράδοσης είχε βρεθεί και η γυναίκα μου».
O Γιοσινόρι Σακάι, ήταν o τελευταίος λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 1964. Γεννήθηκε στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945, την μέρα που έπεσε η ατομική βόμβα. Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος που οι Ιάπωνες τον επέλεξαν να ανάψει τον βωμό στο στάδιο του Τόκιο, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα της ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας και της παγκόσμιας ειρήνης.
Στις 5 Οκτωβρίου του 1964 σε πρόβα της τελετής έναρξης, κρατάει την Ολυμπιακή Δάδα, δίπλα στην Πρωθιέρεια Αλέκα Κατσέλη.