Ο Παρθενώνας και το γιγάντιο χταπόδι στο Πάρκο του Ουένο στο Τόκιο

geisai_mikoshi_01

Σήμα κατατεθέν την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές και ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Ιαπωνίας, το Πάρκο του Ουένο στο Τόκιο είναι γνωστό και για τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί – άλλωστε εκεί υπάρχουν σημαντικά μουσεία όπως το Εθνικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Τόκιο κ.α.

Στο πλαίσιο του ανοιξιάτικου κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πάρκο φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες το φεστιβάλ του Tokyo University of the Arts με έργα φοιτητών που παραπέμπουν στα μικόσι, τους φορητούς ναούς που βλέπουμε να περιφέρουν στα ματσούρι.

Ανάμεσά τους είδαμε και τον Παρθενώνα να ….παλεύει με ένα γιγάντιο χταπόδι. Ρωτήσαμε ένα φοιτητή να μας εξηγήσει…«Ο Παρθενώνας συμβολίζει τον πολιτισμό, τη λογική, την ανθρώπινη δημιουργία αποτέλεσμα του μεγαλείου του νου, την ελπίδα, τη γαλήνη. Το γιγάντιο χταπόδι είναι ο φόβος, το παράλογο, η τραγωδία που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, είναι αυτό που διώχνει την ελπίδα. Kάποτε θα τα συναντήσουμε, η ζωή μας κυλά σαν μια πάλη ανάμεσα στον Παρθενώνα και το γιγάντιο χταπόδι…».

Ενδιαφέρουσα ερμηνεία που μετρίασε λίγο τον πόνο μας βλέποντας σε τέτοια κατάσταση τον Παρθενώνα!

geisai_mikoshi_09

Geisai Mikoshi

geisai_mikoshi_07

Geisai Mikoshi

Geisai Mikoshi

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ