Ο Λευκάδιος Χερν στο Ουένο του Τόκιο

Με τη θεμελιώδη αρχή ότι «τα βιβλία για παιδιά συνδέουν τον κόσμο και ανοίγουν ορίζοντες για το μέλλον», η Διεθνής Βιβλιοθήκη Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο, με εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία στα ράφια της αποτελεί την εκτενέστερη πηγή πληροφοριών για την ιαπωνική και διεθνή παιδική λογοτεχνία στην Ιαπωνία. Το κεντρικό κτήριο της κατασκευάστηκε το 1906 ως Αυτοκρατορική Βιβλιοθήκη και βρίσκεται στο Πάρκο του Ουένο. Σήμερα αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής που είναι η εθνική βιβλιοθήκη της Ιαπωνίας.

Στο συντριβάνι του κήπου της Βιβλιοθήκης υπάρχει η εικόνα του Ελληνοϊρλανδού συγγραφέα Λευκάδιου Χερν ο οποίος έζησε στην Ιαπωνία από το 1890 μέχρι και το 1904 έτος του θανάτου του. Στην Ιαπωνία εργάστηκε και ως εκπαιδευτικός. Αν και ο Χερν δεν θεωρείται συγγραφέας παιδικών βιβλίων, στα ράφια της βιβλιοθήκης υπάρχουν βιβλία του καθώς και μελέτες και ιστορίες της ιαπωνικής λαογραφίας που ο Χερν έφερε στο φως με τα γραπτά του. Το έργο τού γεννημένου στη Λευκάδα συγγραφέα, αποτελεί μία από τις πρώτες και πιο στέρεες πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ της Ιαπωνίας και της Δύσης και παρουσίασε ακόμα και στους ίδιους τους Ιάπωνες όψεις της παραδοσιακής Ιαπωνίας που δεν γνώριζαν ή κόντευαν να ξεχάσουν.

International Library of Children’s Literature

Φωτογραφίες: Γιάννης Διαμαντάκος

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ