«Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ»: Αnimation και ποίηση τον Οκτώβριο στην Αθήνα

日本語

Προβολές animation των φοιτητών του ιαπωνικού πανεπιστημίου Musashino Art University που ασχολήθηκαν με τον Καβάφη, αναγνώσεις ποιημάτων του στα ελληνικά-ιαπωνικά και έκθεση σχεδίων και μεταφρασμένων ποιημάτων του στα ιαπωνικά, περιλαμβάνει η εκδήλωση Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6, Κολωνάκι, Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο  Ιαπωνολόγος και καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος θα αναφερθεί στην ποίηση και τους ποιητές της Ιαπωνίας.

Η εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ του δήμου Αθηναίων και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που διοργανώνει το Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικεφαλής του project είναι ο animator Ντάινο Σάτο και οι προβολές πραγματοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων. Τα animation δημιουργήθηκαν από φοιτητές που ασχολήθηκαν με τον Αλεξανδρινό ποιητή κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013, 2016, 2017 και 2018.

Το έργο «Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ» ξεκίνησε από τον Ντάινο Σάτο με τη συνεργασία του Βασίλη Μπούτου του Αrt/European Animation Center πριν πέντε χρόνια, το 2013, με αφορμή τον εορτασμό για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του Κ. Π. Καβάφη. Τότε, 21 Ιάπωνες φοιτητές (12 κορίτσια και 9 αγόρια) με τη διακριτική συμβολή του καθηγητή τους Ντάινο Σάτο, προσέγγισαν τον τιμώμενο Αλεξανδρινό δημιουργώντας σύντομες ταινίες animation βασισμένες σε ποιήματά του που οι ίδιοι επέλεξαν να εικονοποιήσουν, με το σύγχρονο αισθητικό ιδίωμα του animation. Οι φοιτητές, μη γνωρίζοντας τίποτα για τον Κ. Π. Καβάφη, αναζήτησαν τα ποιήματά του, που είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα τους, από τον Χισάο Νακάι, “C.P. Cavafy Complete Poems”, Misuzu Shobo, 1991 και ξεκίνησαν τη δημιουργική ενασχόλησή τους με αυτά.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο αφιέρωμά μας (το 2013) στη σελίδα «Ο Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ» καθώς και στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com o Dino Sato.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ