Ο Ιπποκράτης στο Ιατρικό και Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο

日本語

To Ιατρικό και Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο (東京医科歯科大学, Tokyo Medical and Dental University) είναι ένα από τα κορυφαία ιαπωνικά δημόσια πανεπιστήμια. Ιδρύθηκε το 1928 και ήταν η πρώτη εθνική οδοντιατρική σχολή της Ιαπωνίας (η ιατρική σχολή ιδρύθηκε το 1944). Στη λίστα Higher Education World University Rankings του 2022 με τα καλύτερα ιαπωνικά πανεπιστήμια καταλαμβάνει την 11η θέση.

©GreeceJapan.com

Στην πρόσοψη του τελευταίου ορόφου του κτιρίου της Γενικής Εκπαίδευσης και Έρευνας υπάρχει μια ανάγλυφη ζωφόρος με τον Ιπποκράτη και τον Όρκο του στα αρχαία ελληνικά και δύο αναπαραστάσεις, η Σχολή των Αθηνών του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγέννησης Ραφαήλ και η πρώτη επιτυχής δημόσια επίδειξη γενικής αναισθησίας που έγινε το 1846 στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης από τον οδοντίατρο Γουίλιαμ Τόμας Γκρην Μόρτον όπως έχει αποτυπωθεί στον πίνακα του αμερικανού ζωγράφου Ρόμπερτ Κάτλερ Χίνκλεϊ.

Η ζωφόρος δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο για να τιμήσει την ίδρυση της Μεταπτυχιακής Σχολής Ιατρικών και Οδοντιατρικών Επιστημών και της Μεταπτυχιακής Σχολής Επιστημών Υγείας.

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

©GreeceJapan.com
©GreeceJapan.com
©GreeceJapan.com
©GreeceJapan.com
©GreeceJapan.com

Δείτε επίσης τις σελίδες Τι δουλειά έχει ο Ιπποκράτης στη Σαϊτάμα; και Το Δέντρο του Ιπποκράτη στο Τόκιο

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα