Ο Φούμιο Κισίντα εξελέγη σήμερα ο 100ός Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

photo: twitter.com/kantei

Ο 64χρονος Φούμιο Κισίντα (岸田 文雄) εξελέγη σήμερα ο 100ός Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας από το κοινοβούλιο της χώρας, διαδεχόμενος τον Γιοσιχίντε Σούγκα. Ο νέος Πρωθυπουργός είχε εκλεγεί στις 29 Σεπτεμβρίου Πρόεδρος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) έπειτα από την παραίτηση του Σούγκα.

Ο Κισίντα είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών (2012-2017) όπου κατέβαλε προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων με τα γειτονικά κράτη και τους συμμάχους της Ιαπωνίας. To 2016 οργάνωσε την πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ, του Μπαράκ Ομπάμα, στη Χιροσίμα.

Αργότερα τη Δευτέρα ο Αυτοκράτορας θα εγκρίνει εθιμοτυπικά τον Πρωθυπουργό και το νέο Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια ο Κισίντα αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου και να συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ αναμένεται να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές το αργότερο το Νοέμβριο.

Ο μετριοπαθής φιλελεύθερος Κισίντα, γεννήθηκε στη Σιμπούγια (Τόκιο) στις 29 Ιουλίου 1957 και προέρχεται από οικογένεια πολιτικών. Η καταγωγή του είναι από την Χιροσίμα. Το 1982 απoφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουασέντα.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services