«Ο Διάβολος δεν υπάρχει»: H νέα ταινία του Ριούσουκε Χαμαγκούτσι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

© NEOPA, Fictive

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Ιάπωνα σκηνοθέτη Ριούσουκε Χαμαγκούτσι (Drive my car) «Ο Διάβολος δεν υπάρχει» προβάλλεται από τις 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα σε διανομή της AMA Films. Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023 και το Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Φεστιβάλ Βενετίας 2023.

ΑΣΤΥ Κοραή 4, Αθήνα
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΟΨΗ

Βαθιά στο δάσος του μικρού αγροτικού χωριού Χαρασάουα, ο Τακούμι ζει με τη μικρή του κόρη, Χάνα, και φροντίζει της δύσκολες δουλειές για τους ντόπιους, κόβοντας ξύλα και μεταφέροντας παρθένο νερό από τα χιόνια που λιώνουν.
Η ακαταμάχητη ηρεμία αυτής της ανέγγιχτης γης των βουνών οι λίμνες, όπου τα ελάφια περιφέρονται ειρηνικά ελεύθερα, πρόκειται να διαταραχθούν από την επικείμενη άφιξη της εταιρείας του Τόκιο Playmode, η οποία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή ενός χώρου γοητείας για τους τουρίστες της πόλης – ένα σχέδιο που ο Τακούμι και οι γείτονές του ανακαλύπτουν ότι θα έχει τρομερές συνέπειες για την οικολογική υγεία και την καθαριότητα του χωριού τους.

Σκηνοθεσία: Ryûsuke Hamaguchi
Σενάριο: Ryûsuke Hamaguchi, Eiko Ishibashini
Ηθοποιοί: Hitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryûji Kosaka, Ayaka Shibutani, Hazuki Kikuchi, Hiroyuki Miura
Χώρα Παραγωγής: Ιαπωνία
Γλώσσα: Ιαπωνικά
Είδος ταινίας: Δράμα
Έτος Παραγωγής: 2023
Χρώμα: Έγχρωμη, DCP
Διάρκεια (λεπτά): 106
Πρωτότυπος Τίτλος: 悪は存在しない (Aku wa sonzai shinai)
AKA: Evil Does Not Existy

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ