Ιαπωνία: Ο ανταγωνισμός αεροπλάνων και σινκάνσεν ρίχνει τις τιμές των εισιτηρίων

 

Σινκάνσεν στο σταθμό-Shin Osaka | photo: GreeceJapan.com

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Ιαπωνία αναγκάζει τις σιδηροδρομικές εταιρείες να ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων, με σκοπό να κρατήσουν το μερίδιο της αγοράς στην οποία πρωταγωνιστούν από το 1964.

Παράδειγμα η West Japan Railway Co. και η Kyushu Railway Co. που προσφέρουν έκπτωση 34% στις κρατήσεις εισιτηρίων στα σινκάνσεν, στο δρομολόγιο Όσακα-Καγκοσίμα για τους επόμενους τρεις μήνες. Έτσι μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από την Όσακα μέχρι το νότιο άκρο της νήσου Κιουσού με τα τραίνα υψηλής ταχύτητας με 14.000 γιεν (περίπου 107 ευρώ).

Βέβαια, ακόμα και με την έκπτωση, το ταξίδι με το σινκάσεν κοστίζει τρεις φορές περισσότερο από το φθηνότερο εισιτήριο της Peach Aviation Ltd που κοστίζει 3.980 (περίπου 30 ευρώ). 

Η διαδρομή Όσακα-Καγκοσίμα διαρκεί με το αεροπλάνο μία ώρα και δέκα λεπτά, ενώ με το πιο γρήγορο σινκάνσεν τρεις ώρες και σαράντα πέντε λεπτά. Η Peach πετάει 3 φορές την ημέρα με (χωρητικότητα αεροσκάφους:180 επιβάτες), ενώ τα σινκάνσεν της Kyushu Shinkansen έχουν 23 δρομολόγια την ημέρα με 540 επιβάτες σε κάθε τραίνο.

Η Peach, καθώς και οι υπόλοιπες δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Jetstar Japan Co. και AirAsia Japan Co. ξεκίνησαν τις πτήσεις τους πέρσι, στην εγχώρια αεροπορική αγορά των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οποία κυριαρχούσαν οι μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες Japan Airlines και All Nippon Airways.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ