Νίκος Δένδιας: Το 2022 να αποτελέσει ένα σημαντικό έτος στη συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας απηύθυνε ευχετήριο μήνυμα προς την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα επ’ αφορμή της 62ης επετείου των γενεθλίων του Αυτοκράτορα.

 

Μήνυμα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια

«Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να απευθυνθώ, αυτήν τη σημαντική ημέρα για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, προς την ιαπωνική Πρεσβεία και όλους τους Ιάπωνες που ζουν στην Ελλάδα. Έχετε κάθε λόγο να νιώθετε υπερήφανοι για τον ρόλο που διαδραματίζει η πατρίδα σας διεθνώς και τις προοπτικές της για το μέλλον.

Στην Ελλάδα είναι εμφανής ο θαυμασμός για τον ιαπωνικό πολιτισμό και τον σεβασμό που οι Ιάπωνες επιδεικνύουν προς τις παραδόσεις τους.

Αν και γεωγραφικά απομακρυσμένοι, οι λαοί μας ομονοούν στην αγάπη τους για τη θάλασσα και στη ναυτοσύνη τους, στο εμπορικό τους δαιμόνιο και στην ενασχόλησή τους με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Και βέβαια, όσο οι σχέσεις μας ενισχύονται, η ελληνο-ιαπωνική φιλία θα διευρύνεται.

Πιο πρόσφατη ένδειξη ήταν τα εγκαίνια του «Ιαπωνικού Κήπου», τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στο Παγκράτι, στην Αθήνα. Αποτελεί, πλέον, ένα κόσμημα για την πόλη.

Φέτος, συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην ανάμνηση των θλιβερών εκείνων γεγονότων, μας έρχεται στη μνήμη η αυτοθυσία του άγνωστου ακόμη στην ιστορία πλοιάρχου και πληρώματος του ιαπωνικού πλοίου «Tokei Maru». Eν μέσω ανείπωτου πόνου και άμεσου κινδύνου, το «Tokei Maru» διέσωσε εκατοντάδες Έλληνες της Σμύρνης από βέβαιο θάνατο.  Η ανιδιοτελής αυτή πράξη πρέπει να αναδειχθεί φέτος. Να λάβει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της μακραίωνης φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Σας εύχομαι, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια για την Εθνική σας Εορτή και ελπίζω ότι, με την πύκνωση των επαφών μας, το 2022 θα αποτελέσει ένα σημαντικό έτος στη συνεργασία Ελλάδος και Ιαπωνίας.»

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ