Νέος κύκλος μαθημάτων για την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Τόκιο

日本語

Ο 2ος διαδικτυακός κύκλος μαθημάτων για την ελληνική γλώσσα θα πραγματοποιηθεί στο εαρινό εξάμηνο του 2023 της Ανοικτής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Τόκιο (TUFS) με διδάσκοντα τον Ιάπωνα ελληνιστή και λέκτορα του Πανεπιστημίου του Κιότο, Κόσουκε Φουκούντα.

Σε αυτά τα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη διαχρονικότητα και ζωντάνια των αρχαίων ελληνικών και την εξέλιξή τους μέσα από την ανάγνωση κειμένων της Καινής Διαθήκης, της βυζαντινής λογοτεχνίας και του νεοελληνικού διαφωτισμού. Μια όψη που όπως είπε στο GreeceJapan.com o κ. Φουκούντα «είναι άγνωστη για τους περισσότερους Ιάπωνες που έχουν γνωρίσει τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας μόνο μέσα από τα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Παράλληλα, τα μαθήματα αποτελούν μια ευκαιρία για να γνωρίσουν τη δύναμη και τη γοητεία της ελληνικής γλώσσας όπως παραμένει ζωντανή με την ανά τους αιώνες λογοτεχνική παραγωγή».

Κόσουκε Φουκούντα 福田耕佑
Γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας (ιδιαίτερα το Σπινόζα) και Νεοελληνική Λογοτεχνία (ιδιαίτερα τον Καζαντζάκη) στο Πανεπιστήμιο του Κιότο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως επισκέπτης ερευνητής. Δίνει διαλέξεις στον Τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Συνέγραψε στα ελληνικά «ο Καζαντζάκης και η Ελληνικότητα» στο βιβλίο «Νίκος Καζαντζάκης, Η απω-ανατολική ματιά» (επιμέλεια Έλενα Αβραμίδου, Ένεκεν, 2019) και μετέφρασε την «Ασκητική» του Καζαντάκη στα ιαπωνικά (Kyoryoku-sha, 2018).

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ