Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και οι γειτονικοί νομοί

Νακαμίσε Ντόρι, ο ιστορικός (από το 1685) και πιο εμπορικός δρόμος του Τόκιο στη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης της περασμένης άνοιξης. Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε σήμερα Πέμπτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και τους γειτονικούς νομούς Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα, με ισχύ από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι ενδέχεται να παραταθεί αν δεν υπάρξει σημαντική μείωση των κρουσμάτων, τα οποία σήμερα έφτασαν τα 2.447 καταγράφοντας νέο ημερήσιο ρεκόρ.

Οι αρχές των νομών θα ζητήσουν από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και να παραμένουν στις οικίες τους μετά τις 8 το βράδυ. Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες καλούνται να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά μέχρι τις 7 μ.μ. και να κλείνουν στις 8 μ.μ. Τα πολυκαταστήματα, γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, λούνα παρκ και άλλα κέντρα ψυχαγωγίας μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά προτρέπονται να μειώσουν τον αριθμό των πελατών τους και να κλείνουν τις πόρτες στις 8 μ.μ. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά θα πρέπει να περιορίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Επίσης οι χώροι εκδηλώσεων καλούνται να χρησιμοποιούν το ήμισυ της χωρητικότητάς τους και με όριο συμμετεχόντων τους 5.000.

Παράλληλα η Κυβέρνηση ζητά από τις εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων που πηγαίνουν στο γραφείο κατά 70% και να εφαρμόζουν την τηλεργασία και τις κλιμακωτές ώρες μετακίνησης.

Τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι υποχρεωτικά, ωστόσο οι νομαρχιακές κυβερνήσεις έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν σε μια λίστα “ντροπής” την επωνυμία των επιχειρήσεων που θα τα αγνοήσουν. Οι επιχειρήσεις πάντως στον τομέα της εστίασης που θα τα ακολουθήσουν δικαιούνται ημερήσια αποζημίωση μέχρι 60.000 γιεν (περίπου 470 ευρώ).

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ