Νέα ακύρωση για το Τόκιο 2020: Χωρίς τα παιδιά από την Ιαπωνία η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Παναθηναϊκό Στάδιο. Φωτογραφία: GreeceJapan.com

Ακόμα μία ακύρωση έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αλλαγών που γίνονται στο πρόγραμμα της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Φλόγας για το Τόκιο 2020 εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως μεταδίδει το ιαπωνικό δημόσιο κανάλι ΝΗΚ, ακυρώνεται η αποστολή των παιδιών από την Ιαπωνία που θα έπαιρναν μέρος στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τελετή θα έχει δύο καλλιτεχνικά δρώμενα, το ένα με παιδιά και χορευτές από την Ιαπωνία ενώ από ελληνικής πλευράς 360 παιδιά θα παρουσιάσουν εικόνες από την ελληνική ιστορία.

Στην αποστολή θα συμμετείχαν 20 παιδιά Δημοτικού, 100 παιδιά Γυμνασίου και 20 μαθητές Λυκείου. Καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έχει οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 ο διάσημος Ιάπωνας χορευτής και παραγωγός Hiro, ιδρυτής και μέλος του δημοφιλούς ανδρικού συγκροτήματος Exile. Στις 26 Φεβρουαρίου είχε πραγματοποιηθεί η πρόβα του προγράμματος στο Makuhari Messe στην πόλη Τσίμπα κοντά στο Τόκιο και παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ τα πρώτα 10 λεπτά της παράστασης.

Σύμφωνα με το ΝΗΚ, η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 θεώρησε πως είναι καλύτερα να ακυρώσει την αποστολή για να προστατεύσει τα παιδιά, σε μια περίοδο μάλιστα που η Ιαπωνική Κυβέρνηση παίρνει δραστικά μέτρα για την μη εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως το κλείσιμο των σχολείων και η ακύρωση εκδηλώσεων.

Χθες 5 Μαρτίου, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ηλεία, ανακοινώθηκε και η ακύρωση του ταξιδιού των μαθητών από την Ιναζάουα που θα έπαιρναν μέρος στη Λαμπαδηδρομία στην Αρχαία Ολυμπία.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ