Μπλε Ώρα: Ατομική έκθεση της ζωγράφου Όλγας Αλεξοπούλου στο Τόκιο

日本語

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Μαρτίου, 19:00 – 21:30
Διάρκεια Έκθεσης: 8 – 15 Μαρτίου 2019
UltraSuperNew Gallery

Η γκαλερί UltraSuperNew παρουσιάζει την ατομική έκθεση της διακεκριμένης ζωγράφου ‘Ολγας Αλεξοπούλου. Η έκθεση η οποία οργανώθηκε μέσα από μια διεθνή συνεργασία της γκαλερί Istanbul Concept και του Μουσείου Ηρακλειδών, αποκαλύπτει την εξέλιξη της καλλιτέχνιδος μέσα από το χρώμα μπλε, μια πορεία που περιλαμβάνει την διασταύρωση της τέχνης με την προηγμένη τεχνολογία.

Η Όλγα Αλεξοπούλου έχει περάσει χρόνια μελετώντας την ιστορία του μπλε χρώματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο για να εξερευνήσει διαφορετικές μπλε μπογιές (όπως για παράδειγμα, το κοβάλτιο που χρησιμοποιείται με τον παραδοσιακό τρόπο στην Blue & White πορσελάνη στην πόλη που η πορσελάνη εφευρέθηκε το Jingdezhen, στην Κίνα). Συνεχίζοντας το ταξίδι εξερεύνησης του μπλε, η Αλεξοπούλου συνεργάστηκε με το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley όπου ανακαλύφθηκε το πλουτώνιο, η σκοτεινή ενέργεια και η επιτάχυνση του σύμπαντος και δημιούργησε μια νέα μπλε χρωστική. Σε μια ένωση νανοτεχνολογίας και τέχνης δημιουργήθηκε το Quantum Blue, ένα καθαρό χρώμα που θυμίζει το φως της ημέρας  κατά την  «μπλε ώρα», δηλαδή το σύντομο λυκόφως μετά το ηλιοβασίλεμα ή το λυκαυγές λίγο πριν την ανατολή του ηλίου.

Η χρωστική είναι φτιαγμένη από quantum dots (κβαντικές κουκκίδες) και χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα της καθαρότητας του χρώματος και της φωτεινότητας των κβαντικών κουκίδων για να φέρει ένα νέο μπλε φως στο πεδίο των τεχνών. Ξεκίνησε ως ιδέα της  Όλγας Αλεξοπούλου και εκτελέστηκε υπό την αιγίδα του καθηγητή Πολ Αλιβιζάτου – ο οποίος είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία στους νανοκρυστάλλους –  από επιστήμονες νανο-τεχνολογίας του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley με την εξαιρετικά σημαντική συμβολή της ειδικής στις  χρωστικές ουσίες Μαρίας Χατζηδάκη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Όλγα Αλεξοπούλου

Η Όλγα Αλεξοπούλου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές της εκθέσεις σε μουσεία της Ελλάδας όπως το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την Πινακοθήκη Πειραιά, αλλά και σε αρκετές γκαλερί ανά τον κόσμο.
Το 2017 συγκαταλέχθηκε στις 50 καλύτερες γυναίκες της παγκόσμιας Street Art σε εκδόσεις στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Πιο πρόσφατα τα έργα της εκτέθηκαν στην Biennale Internationale d’ Art Mural της Γαλλίας  και τον Μάιο 2018 παρουσιάστηκαν τα έργα της και ολοκλήρωσε μια τοιχογραφία στην Νέα Υόρκη εκ μέρους της γκαλερί Bronx Art Space.

Η σημαντική πορεία της καλλιτέχνιδος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2019 στην UltraSuperNew γκαλερί στο Τόκιο. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία και συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία.

Διεύθυνση: 1 Chome-1-3 Jingumae, Shibuya, TOKYO

Χορηγός επικοινωνίας
GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ