Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας: Εκδήλωση για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στο πλαίσιο των εορτασμών της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, του Υπουργείου Πολιτισμού, την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023, στις 21:30, θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση με τίτλο: «Τ’ αστέρια κρατούν έναν κόσμο δικό τους» Γ. Σεφέρης, σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τρία σημαντικά Ιαπωνικά τυπώματα (ουκιγιόε, εικόνες του ρέοντος κόσμου), με τίτλο «Γεράκι και φθινοπωρινή σελήνη», του Ισόντα Κοριούσαϊ, από τη σειρά «Οκτώ όψεις υπέροχων πουλιών και δωματίων Ζασίκι», «Εταίρες κοιτούν τη σελήνη στο Σουμινταγκάουα», του Τσόμπουνσαϊ Έισι, στην Αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων και «Φθινοπωρινή Σελήνη στην Ισιγιάμα», του Ουταγκάουα Χιρόσιγκε, από τη σειρά «Οκτώ όψεις της επαρχίας Όμι», εμπνευσμένα από την Πανσέληνο.

Ο κ. Σωκράτης Λινάρδος, πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας, θα μιλήσει για όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι, για τους Μύθους και την αλήθεια που το περιβάλλουν. Την ομιλία θα συνοδέψει ο Σπύρος Χονδρογιάννης, με την απαγγελία στίχων, εμπνευσμένων από το φεγγάρι και την
πανσέληνο.

Παράλληλα στο Εξωτερικό Περιστύλιο του Ανακτόρου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τη σελήνη, μέσω τηλεσκοπίου, με τη βοήθεια του Βασίλη Διονυσόπουλου και της Αμαλίας Πουλημένου, από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.

Είσοδος: Ελεύθερη

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ