Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ξεδιπλώνοντας την τέχνη του Οριγκάμι»

orgami-museum-corfu

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στo πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιεί κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του έτους 2015 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ξεδιπλώνοντας την τέχνη του Οριγκάμι».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

α. Ξενάγηση στην ιαπωνική πτέρυγα του Μουσείου σε επιλεγμένα εκθέματα που έχουν ως βάση τους το χαρτί.

β. Ομιλία και προβολή διαφανειών με θέμα το οριγκάμι και τη σπουδαιότητά του στην ιαπωνική κουλτούρα. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό και ειδικότερα με το χαρτί καθώς και την ιαπωνική τέχνη του οριγκάμι, δηλαδή της τεχνικής της χαρτοδιπλωτικής, μέσω σχετικής ομιλίας και προβολής.

γ. Εργαστήριο παραγωγής οριγκάμι. Τα παιδιά θα φτιάξουν διάφορα σχέδια οριγκάμι σύμφωνα με την ιαπωνική τεχνική. Ανάμεσα σε αυτά και το οριγκάμι με τη μορφή του πουλιού γερανός, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και διαδεδομένα ιαπωνικά σχέδια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, κ. Δέσποινας Ζερνιώτη ενώ συντονιστής του προγράμματος είναι ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά της  Δ΄, Ε΄ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού.

Ώρες διεξαγωγής: Παρασκευή 9:00 π.μ. –10:30 π.μ. και 11:00 π.μ. –12:30 μ.μ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, αρχαιολόγος.
Τηλ. 2661 0 30443.

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
Παλαιά Ανάκτορα, 49 100 Κέρκυρα

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ