Μήλος-Σοντοσίμα: Μια ζωντανή ιστορία δυο νησιών (φωτογραφίες)

Milos-Shodoshima

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 η τιμητική εκδήλωση υποδοχής της Ιαπωνικής αντιπροσωπείας στη Μήλο στο πλαίσιο της πολυετούς αδελφοποίησης του νησιού με το νησί της Σοντοσίμα. Η ιστορία ξεκινά με ανταλλαγή επισκέψεων των δυο νησιών από το 1989 μέχρι τις μέρες μας.

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης Γεράσιμος στάθηκε στις ομοιότητες των δυο νησιών που έχουν παρόμοια έκταση και ίδια χιλιόμετρα ακτογραμμής (126 χλμ), καθώς και την ομοιότητα των δραστηριοτήτων των κατοίκων, αυτές της εξόρυξης και του τουρισμού. Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι και στα δύο νησιά ευδοκιμεί η ελιά.

Ο δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στους 13 μαθητές  που φιλοξενούνται από Μηλέικες οικογένειες και εν συνεχεία θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της Μήλου στην Σοντοσίμα.

Milos-Shodoshima

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλάχτηκαν δώρα με πιο σημαντικό αυτό της προέδρου της Επιτροπής  Αδελφοποίησης και της αντιδημάρχου κυρίας Ζαμπέτας Τούρλου, αποτελούμενο από ένα στεφάνι ελιάς στο οποίο είχαν δεθεί 13 κορδέλες έχοντας διπλό συμβολισμό την Ειρήνη και τα 13 παιδιά που ήρθαν από την Σοντοσίμα.

Ξεχωριστό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Ιάπωνας δημοσιογράφος κ. Horinouchi Teruyuki (Terry) ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε άπταιστα ελληνικά, στην προσωπική του  εμπειρία  από τη φιλοξενία των Μηλιών.

Εντύπωση προκάλεσε το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου από τους Ιάπωνες μαθητές στα Ελληνικά !

Τέλος χίλια μπράβο αξίζουν σε όσους  βοήθησαν αλλά και στα παιδιά της μουσικής σχολής Μήλου που έδωσαν Μηλέικο χρώμα  σε αυτή την καταπληκτική  βραδιά.

 

Eυχαριστούμε το milosvoice.gr για την άδεια αναδημοσίευσης του κειμένου και των φωτογραφιών

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ