Μια προσευχή από την Ελλάδα για την Kyoani

Το πρωί της 18ης Ιουλίου 2019 μια εμπρηστική επίθεση στο Κιότο είχε ως αποτέλεμα τη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που συνέβη από το 2001 στην Ιαπωνία. Ένας άνδρας περιέχυσε με βενζίνη την είσοδο του κτιρίου της γνωστής εταιρείας κινουμένων σχεδίων Kyoto Animation και από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε αστραπιαία στο εσωτερικό, βρήκαν το θάνατο 36 άτομα ανεβάζοντας τον  και πολλά ακόμη τραυματίστηκαν. Από την ίδια μέρα χιλιάδες κόσμος (ανάμεσά τους και ο Χαγιάο Μιγιαζάκι) συρρέει στο χώρο της τραγωδίας για να αφήσει λουλούδια και να προσευχηθεί στη μνήμη των θυμάτων.

Στο Τόκιο, σε μία αίθουσα του πολυκαταστήματος Atre 1 της σιδηροδρομικής εταιρείας JR East στο σταθμό της Aκιχαμπάρα, στήθηκε πίνακας συλλυπητηρίων για τα θύματα της ΚyoAni (όπως είναι γνωστή η Kyoto Animation) και πολλοί οπαδοί άνιμε και μάνγκα έρχονται να εκφράσουν την οδύνη τους για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία και τη συμπαράστασή τους στην εταιρεία.

Σήμερα πήγαμε και εμείς μεταφέροντας τα συλλυπητήρια μας από την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ