Μενάδρου «Επιτρέποντες» στο Τόκιο

Japanese

epitrepontes_tokyo

ΤΟΚΙΟ -Τζούνκο Ναγκάτα

Την κωμωδία «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου (342-292 π.Χ.) ανεβάζει για δεύτερη χρονιά στο Τόκιο στις 25 και 26 Μαρτίου η Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Η παράσταση θα γίνει στα αρχαία ελληνικά και μάλιστα, οι φοιτητές (ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί) πριν ασχοληθούν με το έργο δεν γνώριζαν καλά ούτε το ελληνικό αλφάβητο. Για την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους σημαντική ήταν η βοήθεια του καθηγητή Yasunori Kasai καθώς και άλλων καθηγητών τους στο τμήμα Σύγχρονης Λογοτεχνίας και Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών.

Η Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 από φοιτητές του τμήματος Κλασσικών Σπουδών. Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο θεωρείται το καλύτερο ιαπωνικό πανεπιστήμιο και ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.  Στη Λέσχη Αρχαίας Τραγωδίας του πανεπιστημίου η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 υπήρξαν μέλη σημαντικές προσωπικότητες στον τομέα των αρχαίων ελληνικών σπουδών στην Ιαπωνία, όπως ο καθηγητής Shigeichi Kure (1897-1977) και ο καθηγητής αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας Masaaki Kubo.

Τη σκηνοθεσία έκανε ο Takuro Okamoto και παίζουν οι Kazuhiro Umemura, Yusuke Omura και Akihito Kawashima.

Οι παραστάσεις  θα γίνουν στο Higashi Matsubara Broaderhouse την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 (ώρες 14:00 και 19:00).

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα