Μεγάλος ο αριθμός συμμετοχών στο Τουρνουά Τζούντο για τη Φουκουσίμα

Και πρόταση του τμήματος τζούντο του ΓΣ Ηρακλής προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για αδερφοποίηση της Θεσσαλονίκης με την Όσακα.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των αθλητών που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στο τουρνουά τζούντο που διοργανώνει ο ΓΣ Ηρακλής με το σύνθημα «ένα τουρνουά για τη Φουκουσίμα – προσφέρουμε στην Ιαπωνία αυτό που μας πρόσφερε μέσω του τζούντο, την ανθρωπιά».

Πάνω από 80 αθλητές έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή από σωματεία της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Λάρισας. Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 22/5/2011 στην αίθουσα Β’ του Ιβανώφειου γυμναστήριου με ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Το τμήμα τζούντο του Ηρακλή απέστειλε ενημερωτικό δελτίο τύπου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση σχετικά με το τουρνουά αλλά και το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου που συνεχίζει να δοκιμάζεται.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του τμήματος τζούντο του ΓΣ Ηρακλής:

«Αυτές τις μέρες αυτές που ο ΗΡΑΚΛΗΣ  και ο φίλαθλος κόσμος του δοκιμάζονται σκληρά από την κατάφωρη σε βάρος τους αδικία του  βρώμικου και αδίσταχτου ποδοσφαιρικού κατεστημένου το τμήμα τζούντο του ιστορικού μας Συλλόγου,  συνεχίζοντας  το κοινωνικό και αθλητικό του έργο ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στους επίδοξους καταστροφείς και λεηλάτες των κυανόλευκων  ονείρων και διοργανώνει αγώνες με το σύνθημα «ένα τουρνουά για τη Φουκουσίμα – προσφέρουμε στην Ιαπωνία αυτό που μας πρόσφερε μέσω του τζούντο, την ανθρωπιά».

Η επιστολή του τμήματος τζούντο προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης:

«Κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι το τμήμα τζούντο του Συλλόγου μας έχει αναπτύξει δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με το Kiwi judo club της Όσακα (Ιαπωνία). Αποστολές του ΗΡΑΚΛΗ έχουν επισκεφτεί τέσσερεις φορές την Ιαπωνία όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουρνουά. Επίσης αντίστοιχη αποστολή από την Όσακα ήλθε στην Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στο τουρνουά ΙΘΑΚΗ 2009.

Η εκτίμηση και ο σεβασμός που χαίρει το τμήμα τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ στην πατρίδα του αθλήματος γίνεται ολοφάνερη από το γεγονός ότι η ψυχή του κυανόλευκου τζούντο ο τεχνικός μας σύμβουλος Αυγερινός Μαϊστρέλλης είναι πλέον επίτιμο μέλος του Kiwi judo Club γεγονός που δεν μπορεί να περάσει διόλου απαρατήρητο από τη στιγμή που ελάχιστοι ξένοι γίνονται αποδέκτες ανάλογης αναγνώρισης. Πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι στην τελευταία αποστολή μας τον Νοέμβριο του 2010, αθλητής μας προερχόμενος από το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ απήγγειλε τον όρκο των αθλητών της διοργάνωσης.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η δοκιμασία του Ιαπωνικού λαού μετά την τραγωδία της Φουκουσίμα δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους και για το λόγο αυτό προβήκαμε σε ενέργειες ηθικής στήριξης προς τους Ιάπωνες φίλους μας με κορύφωση την διοργάνωση τουρνουά τζούντο που θα διεξαχθεί στις 22/5/2011 (τόπος Ιβανώφειο) γυμναστήριο.

Πιστεύουμε ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή και σας προτείνουμε με την παρούσα επιστολή και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, να προχωρήσετε στις ενέργειες αδελφοποίησης της πόλης μας με την Όσακα.

Με την πεποίθηση ότι θα εξετάσετε θετικά την πρότασή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Πηγή: Tμήμα Τζούντο του ΓΣ Ηρακλής

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα