Μεγαλώνουν και ανθίζουν οι κερασιές στα Τρίκαλα

Δήμος Τρικκαίων, 2023

Κάθε Απρίλιο, από το 2019, ταξιδεύουμε στις κερασιές των Τρικάλων που χρόνο με το χρόνο ομορφαίνουν τις όχθες του ποταμού Ληθαίου. Όπως έχουμε γράψει στα προηγούμενα άρθρα μας (2020, 2021, 2022), πρόκειται για τις 70 κερασιές που φύτεψε ο Δήμος Τρικκαίων τον Μάιο του 2019, της ποικιλίας Κάνζαν (カンザン) που βγάζει έντονα ροζ άνθη και αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία την περίοδο του Έντο (1603-1867) με βάση την κερασιά Όσιμα-ζάκουρα της χερσονήσου Ίζου.

Φέτος ο Δήμος Τρικκαίων δήλωσε ότι θα φυτεύσει άλλες 30 κερασιές σε ένα ακόμη σημείο του ποταμού, ανάμεσα στις γέφυρες οδού Αρριανού και Καρδίτσης. Μάλιστα οι κερασιές είναι δωρεά ενός πολίτη των Τρικάλων.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα φυτεύσει σύντομα και άλλα δέντρα (συνολικά 1300) στις όχθες των ποταμών Ληθαίου και του Αγιαμονιώτη, όπως σφένδαμους, μουριές, ιτιές, καρυδιές, φτελιές, βελανιδιές, κέδρους κ.α.

Δείτε τις φετινές φωτογραφίες και ανανεώνουμε το ταξίδι μας στα Τρίκαλα για του χρόνου!

Δήμος Τρικκαίων, 2023
Δήμος Τρικκαίων, 2023
Δήμος Τρικκαίων, 2023

Και μια φωτογραφία του 2019, όταν το τμήμα Περιβάλλοντος και Αστικού Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων φύτευσε τις κερασιές:

Δήμος Τρικκαίων, 2019

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ