Με ιαπωνικές συμμετοχές και ο 2oς Μαραθώνιος Σπετσών

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία του 1ου Spetses mini Marathon o 2ος Spetses mini Marathon θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες  στις 14 Οκτωβρίου 2012 σε ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό τριήμερο (12-14/10).

Εκτός από τις δύο διαδρομές των αγώνων δρόμου, των 5 και των 26 χλμ αντίστοιχα, φέτος προγραμματίζονται και οι ακόλουθες δραστηριότητες:

1ος Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλου Σπετσών (Κόστα-Σπέτσες).- Σάββατο 13 Οκτωβρίου.  Οι κολυμβητές θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν είτε 2.5  χλμ (αρχίζοντας από την Κόστα και τερματίζοντας στην προβλήτα της Πλατείας Ποσειδωνίου) είτε 5 χλμ αρχίζοντας από την Πλατεία του Ποσειδωνίου και γυρνώντας πίσω.  Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν καΐκια του συλλόγου «Αγαμέμνων» (παραδοσιακός σύλλογος καραβομαραγκών Σπετσών), σήμανση με σημαδούρες και ομάδα της Lifeguard Hellas για την ασφάλεια των κολυμβητών.  Τερματίζοντας οι κολυμβητές αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες του αθλητικού τριημέρου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν πίτες από τα χέρια ντόπιων νοικοκυρών που θα αναλάβουν την γιορτή των Σπετσιώτικων Κερασμάτων στην πλατεία Ποσειδωνίου.

Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών- Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 θα διεξαχθούν οι αγώνες δρόμου σε δύο διαδρομές, των 5 και 26 χλμ που απευθύνονται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς που θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους θα γίνουν και άλλες δραστηριότητες.  Η διαδρομή των 26 χλμ αφορά στον γύρο του νησιού όπου οι δρομείς τρέχουν δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα στα πεύκα, ενώ αυτή των 5 χλμ περνάει μέσα από την Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι, τερματίζοντας μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel που όπως και πέρσι θα αποτελέσει το επίκεντρο των μη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όπως και πέρσι – το Σάββατο βράδυ πριν τους Αγώνες Δρόμου θα στηθεί ένα free for all pasta night με την συμμετοχή των δρομέων και της τοπικής κοινωνίας καθώς και των εθελοντών – που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 120 άτομα.

O Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Hiroshi TODA τερματίζει στον περσινό αγώνα των 26 χλμ.

Ο Spetses mini Marathon τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και δραστηριοτήτων, καθώς και ειδικά πακέτα διαμονής και μετάβασης στο νησί επισκεφτείτε www.spetsesmarathon.com

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000 και σε αυτές ξεχωρίζουν ομάδες από ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Σερβία, Τσεχία, Ισπανία, Ουκρανία και Ιαπωνία (πέρυσι συμμετείχε ο Ιάπωνας Πρέσβης στον αγώνα δρόμου των 26 χιλιομέτρων).

Εκτός από ομάδες δρομέων διαφόρων συλλόγων από όλη την Ελλάδα, θα συμμετέχουν και 65 παιδάκια από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και θα λάβουν μέρος στον παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων.

Φωτογραφίες: Spetses mini Marathon

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ