Με 3 Ιάπωνες Χρυσούς Ολυμπιονίκες της Αθήνας 2004 η Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα για το Tόκιο 2020

 

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου πληροφορίες για τις τελετές Αφής και Παράδοσης της Φλόγας και του ελληνικού σκέλους της Λαμπαδηδρομίας για το οποίο είναι υπεύθυνη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στο οποίο θα λάβουν μέρος τρεις Χρυσοί Ολυμπιονίκες από την Ιαπωνία.

Η τελετή Αφής της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία όπου σύμφωνα με το τελετουργικό, η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την επίκληση και χρησιμοποιώντας το κοίλο κάτοπτρο.

Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 8 μέρες, από τις 12 μέχρι τις 19 Μαρτίου και η Φλόγα θα διασχίσει διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και θα παραδοθεί στο Tόκιο 2020. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, θα είναι οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες της Αθήνας 2004 Μιζούκι Νογκούτσι (Μαραθώνιος), Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη).

Η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και παραστάσεις από Έλληνες και Ιάπωνες καλλιτέχνες. Στη συνέχεια η Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της για την Ιαπωνία (δείτε εδώ τη διαδρομή μέσα στην Ιαπωνία).

Τι δήλωσαν οι Ιάπωνες Λαμπαδηδρόμοι

Μιζούκι Νογκούτσι

© Iwatani corporation Track & Field Team

Η Μιζούκι Νογκούτσι (γεν. 1978) κατάγεται από το νομό Μίε. Το 2004, στους Ολυμπακούς Αγώνες της Αθήνας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο.

“Είμαι πολύ ευγνώμων που θα είμαι λαμπαδηδρόμος στην Ελλάδα, ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα. Θα έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Εκτιμώντας την αξία του Λαμπαδηδρομίας, θα μεταφέρω τη φλόγα με τις αναμνήσεις μου από την Αθήνα 2004 και τις ελπίδες μου για τους Αγώνες του Τόκιο 2020».

Τανταχίρο Νομούρα

©Nextend

Ο Τανταχίρο Νομούρα γεννήθηκε στο νομό Νάρα το 1974. Έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 60κ στο τζούντο σε τρεις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ατλάντα 1996, Σίδνεϊ 2000 και Αθήνα 2004). Είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του τζούντο και ο πρώτος Ασιάτης σε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενους Αγώνες.

Για τη συμμετοχή του στο ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας, ο Νομούρα είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να τρέξω ως Λαμπαδηδρόμος στην Ελλάδα, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα τρέξω και θα παραδώσω τη Φλόγα με την περηφάνεια του Ολυμπιονίκη και με πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Σαόρι Γιοσίντα

©YSW Tokyo

Γεννήθηκε στο νομό Μίε to 1982. Είναι κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων στην ελευθέρα πάλη σε ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) και ενός αργυρού μεταλλίου στο Ρίο το 2016.

‘Οπως δήλωσε, η Αθήνα 2004 ήταν οι πρώτοι της Ολυμπιακοί Αγώνες και θα είναι μεγάλη της ευχαρίστηση να τρέξει σε έναν αξέχαστο και τόσο ιερό τόπο και να μεταφέρει τη φλόγα από την Ελλάδα στην Ιαπωνία.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ