Μαθητές από την Ιαπωνία στους Δελφούς

Φωτογραφία: Δήμος Δελφών

Την πόλη των Δελφών επισκέφτηκε από τις 8 έως τις 13 Οκτωβρίου 2018 αντιπροσωπεία με 17 μαθητές Γυμνασίου από την αδελφοποιημένη πόλη Νάντο (παλαιά ονομασία Τόγκα) του νομού Τογιάμα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανταλλαγών Φιλίας κ. Μιτσούγκου Γιαμάμπε, εκπρόσωποι του Δήμου, μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της περιοχής και συμμετείχαν σε μάθημα τάξης του Γυμνασίου των Δελφών, όπου παρουσίασαν την ιαπωνική καλλιγραφία και το παιχνίδι με κλωστές αγιατόρι. Επίσης επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Στην τελετή υποδοχής απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ.Γιασουχίρο Σιμίζου ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και άλλοι αξιωματούχοι των δημοτικών αρχών.

Φωτογραφία: Δήμος Δελφών

Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων μετρά περίπου τρεις δεκαετίες -πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 1986 – και οι σχέσεις παραμένουν ισχυρές όλα αυτά τα χρόνια με ανταλλαγές επισκέψεων και σημαντικά οφέλη για τους δυο λαούς. Ο κ.Σιμίζου και ο κ. Γιαμάμπε απηύθυναν πρόσκληση στους μαθητές του Γυμνασίου Δελφών και στο Δήμο Δελφών για ανταπόδοση της επίσκεψης.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ