Μαθητές από την Ιαπωνία στη Μήλο

To άγαλμα της Αθηνάς στο νησί Σοντοσίμα
To άγαλμα της Αθηνάς στο νησί Σοντοσίμα της Ιαπωνίας

Τη Μήλο επισκέπτονται τις επόμενες μέρες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του ιαπωνικού νησιού Σοντοσίμα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο νησιών που αδερφοποιήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου του 1989.

Στην αποστολή μετέχουν δεκατρείς μαθητές και μαθήτριες, ο πρώην διευθυντής Εκπαίδευσης της πόλης Τονόσο του νησιού κ. Γιουκίο Ουέντα καθώς και τρία μέλη του τοπικού Οργανισμού Διεθνούς Φιλίας. Η αποστολή έχει την ονομασία «Αποστολή Φιλίας τα 24 Μάτια», δανειζόμενη τον τίτλο («Τα 24 Μάτια») από το ομώνυμο αντιπολεμικό μυθιστόρημα της Σακάε Τσουμπόι (1899-1967) που αφηγείται την ιστορία μιας δασκάλας και των μαθητών της στη Σοντοσίμα από το 1928 μέχρι το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα παιδιά προετοιμάζοντας το ταξίδι τους προσπάθησαν να μάθουν ελληνικά και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε πριν την αναχώρησή τους από το νησί εξέφρασαν την επιθυμία τους να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό και παράλληλα να παρουσιάσουν στοιχεία του ιαπωνικού πολιτισμού στους Έλληνες συμμαθητές τους.

Η Σοντοσίμα είναι γνωστή ως το Νησί της Ελιάς επειδή είναι η πρώτη περιοχή της Ιαπωνίας όπου καλλιεργήθηκε επιτυχώς το ελαιόδενδρο.  Στο Πάρκο της Ελιάς του νησιού υπάρχει ένας ανεμόμυλος, δώρο από το νησί της Μήλου, ένα άγαλμα της Αθηνάς της οποίας το σύμβολο ήταν η Ελιά καθώς και ο «Ναός της Ελιάς» – αντίγραφο αρχαίου ελληνικού ναού.

Στο πλαίσιο της πολυετούς αδελφοποίησης των δύο νησιών, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Αδελφοποιήσεων του Δήμου Μήλου θα διοργανώσουν τιμητική εκδήλωση υποδοχής της ιαπωνικής αντιπροσωπείας στο νησί, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου Γ. Ηλιόπουλος την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 19:00.  Η άφιξη της ιαπωνικής αντιπροσωπείας στη Μήλο θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 8:00 στο Αεροδρόμιο.

prosklisi-milos-shodoshima

Η ιαπωνική αποστολή θα επισκεφτεί επίσης την Αθήνα και Ρώμη και θα επιστρέψει στην Ιαπωνία στις 4 Απριλίου.

Δείτε και τη σελίδα μας με πολλές φωτογραφίες του νησιού
Σοντοσίμα, το ιαπωνικό «Νησί της Ελιάς»

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ