Έκθεση της Ντίνας Αναστασιάδου «Μαθηματικά και οι Τέχνες της Ιαπωνίας»

“Ιαπωνικό φανάρι”, 2011

 

Το Μουσείο Ηρακλειδών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα παρουσιάζουν την έκθεση της γλύπτριας Ντίνας Αναστασιάδου με θέμα «Μαθηματικά και οι Τέχνες της Ιαπωνίας».

Η έκθεση περιλαμβάνει 60 έργα γλυπτικής, κεραμικής και κατασκευών εμπνευσμένα από τον ιαπωνικό πολιτισμό.

Εγκαίνια: 23 Ιανουαρίου, ώρα 19:00-21:00
Διάρκεια: 23 Ιανουαρίου έως 22 Απριλίου 2012

 

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή: 13:00 – 21:00
Σάββατο: 11:00 – 19:00
Κυριακή: 11:00 – 19:00

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα
(Στάση μετρό: Θησείο)

Εισιτήριο: γενική είσοδος 6€, φοιτητικό & άνω των  65 ετών 4€, παιδιά έως 12 ετών δωρεάν

Το 1980-1986 η Ντίνα Αναστασιάδου σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών γλυπτική, θεωρητικά και χαλκοχυτική, στο εργαστήριο του Γιώργου Νικολαΐδη και του Θόδωρου Παπαγιάννη. Αποφοίτησε με άριστα (10/10). Το 1986 οι καθηγητές της ΑΣΚΤ την επέλεξαν να συμμετάσχει σε διεθνές φεστιβάλ τέχνης στο Ushimado, Okayama Ιαπωνίας. Παρέμεινε ένα χρόνο παρακολουθώντας μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, καλλιγραφίας και ζωγραφικής με sumi (sumi-e) κοντά στον ιστορικό και καλλιγράφο Mitsuo Takaoki και την ζωγράφο σύζυγό του Miki Takaoki. Το 1988-1991 με υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας της Ιαπωνίας παρακολούθησε μαθήματα Ιαπωνικής Ιστορίας της Τέχνης (Ιαπωνική Βουδιστική Τέχνη) στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Kyoto, με καθηγητή τον Zenzo Shimizu. Θεωρεί την από το 1980 (μέχρι σήμερα) σχέση της με την οικογένεια του δασκάλου της Mitsuo Takaoki αποφασιστική για όλη την μετέπειτα καλλιτεχνική της πορεία. Το 1999 έλαβε τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για το έργο της.

Έχει στο ενεργητικό της οκτώ (8) ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και δύο (2) στην Ιαπωνία και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Το 2009 εξέθεσε τα έργα της στην Ιαπωνική Πρεσβεία με την αφορμή των «110 χρόνων φιλίας μεταξύ Ελλάδας-Ιαπωνίας» (Greece-Japan: 110 years of friendly ties). Έργα της βρίσκονται στην Ιαπωνική Πρεσβεία της Αθήνας, και σε συλλογές ιδιωτικές και δημόσιες στην Ιαπωνία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Η.Π.Α. Έχει λάβει μέρος σε πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και στην Ιαπωνία, προβάλλοντας τον Ιαπωνικό Πολιτισμό.

Στο Μουσείο Ηρακλειδών και στη διάρκεια της έκθεσής της θα λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία με θέμα «Μαθηματικά και οι Τέχνες της Ιαπωνίας» (τον ομότιμο τίτλο της έκθεσής της).

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ