Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος και η Marathon Team Greece

日本語

MARATHON TEAM GREECE by Maria Polyzou

Στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στον Μαραθώνιο του Τόκιο, ζητήσαμε από την καλύτερη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών, την Μαρία Πολύζου, να μας μιλήσει για την ομάδα της, την MARATHON TEAM GREECE by Maria Polyzou, καθώς, και σε αυτόν τον Μαραθώνιο έτρεξαν δρομείς των οποίων είναι προπονήτρια. Είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα και ίσως και στον κόσμο που έχει τόσους πολλούς δρομείς που αγωνίζονται στη σειρά των διεθνών Μαραθώνιων δρόμων και φυσικά του Μαραθώνιου του Τόκιο.

Η Μαρία Πολύζου είναι κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στο Μαραθώνιο με 2:33:40 και κάτοχος του ρεκόρ της αυθεντικής διαδρομής ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ-ΑΘΗΝΑ με 2:39:10. Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα μεγάλων αποστάσεων που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996. Ήταν 12η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Αθήνα το 1997 στο Μαραθώνιο (όπου νικήτρια ήταν η Γιαπωνέζα Χιρόμι Σουζούκι) και 11η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Βουδαπέστης.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος είναι Πρέσβειρα του Μαραθωνίου δρόμου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου δρόμου.  Η Μαρία Πολύζου είχε την τιμή να τρέξει κατά την διάρκεια των Special Olympics που διοργάνωσε η Ελλάδα, με την Γιούκο Αριμόρι, την δύο φορές Ολυμπιονίκη του Μαραθώνιου και στενή φίλη της, η οποία  μάλιστα της πρόσφερε στο Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου, όπου ήταν διευθύντρια, τα προσωπικά της αντικείμενα, τα παπούτσια των Ολυμπιακών αγώνων που αγωνίστηκε και άλλα προσωπικά της είδη.

Η Μαρία Πολύζου τερματίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα

Η MARATHON TEAM GREECE by Maria Polyzou είναι μία ομάδα που αριθμεί πάνω από 300 δρομείς. Είναι άνθρωποι που ο καθένας και η καθεμία από αυτούς βιώνει τον προσωπικό του άθλο. Γιατί αποτελεί άθλο να καταφέρει ένας άνθρωπος να τερματίσει έναν μαραθώνιο, και μάλιστα όταν η ηλικία του δεν είναι νεανική και εν μέσω μίας καθημερινότητας που αριθμεί πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις, παιδιά, δουλειά, δυσκολίες και προσωπικές αναζητήσεις.

Είναι σίγουρα οι νικητές της διπλανής μας πόρτας! Αυτούς που θαυμάζουμε περισσότερο ίσως από τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές. Ο καθημερινός μαραθώνιος της ζωής πολλές φορές αποδεικνύεται πιο δύσκολος από τον αγωνιστικό μαραθώνιο των 42.195 μέτρων.

Ανάμεσα στην ομάδας μας είναι τιμή μας που έχουμε τέτοιους ανθρώπους, τέτοιους μαραθωνοδρόμους, που αγαπούν το άθλημα και ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο για να τρέξουν τα 42.195 μέτρα. Έτσι κάποιοι από αυτούς έφθασαν στον Μαραθώνιο του Τόκιο και κατάφεραν να τον τερματίσουν. Κάποιοι μάλιστα είναι στο πρόγραμμα τους να έρθουν και να αγωνιστούν μέσω της σειράς αγώνων των 6 Marathon Majors (Abbot World Marathon Majors).

Ο Νίκος Μπέριος στο Μαραθώνιο του Τόκιο, 2017

Νίκος Μπέριος, ολοκλήρωσε ήδη και τους 6 αυτούς μαραθώνιους και φυσικά τρέχοντας στον Μαραθώνιο του Τόκιο το 2017.

H Κατερίνα Κατώπη στο Μαραθώνιο του Τόκιο, 2017

Κατερίνα Κατώπη, έτρεξε τον Μαραθώνιο του Τόκιο το 2017 στο πλαίσιο της σειράς αυτών των αγώνων και τερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, περήφανη από την χώρα που προέρχεται και γεννήθηκε ο Μαραθώνιος δρόμος!

H Μαρία Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά με το μετάλλιο των 6 Marathon Majors

Μαρία Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο του Τόκιο το 2019 και ολοκλήρωσε με αυτόν τον τερματισμό της τους 6 Μarathon Majors.

Ειρήνη Σπανού και Μαρία Μαρία Ελουίζα Σταβάρα-Μητσιά στο Μαραθώνιο του Τόκιο, 2019

Ειρήνη Σπανού, τερμάτισε τον δεύτερο κατά σειρά Μαραθώνιο στο Τόκιο το 2019 και συνεχίζει για το τελικό της μετάλλιο.

Μιλτιάδης Μητσιάς, έχει ήδη αρχίσει την συγκομιδή των μεταλλίων της σειράς των 6 Marathon Majors.

Η Ελλάδα και η Ιαπωνία έχουν στενούς δεσμούς και σίγουρα μας ενώνουν η φιλοσοφία και η αγάπη μας για τον Μαραθώνιο δρόμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας. Είμαστε στο πλευρό σας και με θετική ενέργεια ευχόμαστε η γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες μας να μεγαλώσει και να τις ενώσει ακόμη περισσότερο. Το 2020 χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων είναι σίγουρο ότι θα μοιραστούμε πολλές στιγμές, καθώς η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία και θα ταξιδέψει μέσω λαμπαδηδρομίας και θα καλύψει  χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να φθάσει στον Ολυμπιακό βωμό του Τόκιο στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μαρία Πολύζου

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα