Μαραθώνιος του Τόκιο: Ακυρώθηκαν οι συμμετοχές των ερασιτεχνών δρομέων λόγω του κορωνοϊού

Στον τερματισμό του Tokyo Marathon 2019 | photo: GreeceJapan.com

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου του Τόκιο ανακοίνωσαν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου την απόφαση τους να ακυρώσουν τις συμμετοχές των ερασιτεχνών αθλητών λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού. Από τους περίπου 38.000 δρομείς από όλο τον κόσμο που θα έτρεχαν την Κυριακή 1 Μαρτίου, θα τρέξουν μόνο οι δρομείς της κατηγορίας Elite και επίσης οι δρομείς με τα αναπηρικά αμαξίδια της ίδιας κατηγορίας. Οι υπόλοιποι διατηρούν το δικαίωμα συμμετοχής το 2021.

Ο Μαραθώνιος του Τόκιο είναι και αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού και πλέον θα τρέξουν μόνο οι 176 επαγγελματίες αθλητές και οι 30 αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια.

Επίσης ακυρώνεται η Marathon Expo 2020 ( 27-29 Φεβρουαρίου) και οι διοργανώσεις Tokyo Marathon Family Run 2020, Tokyo Marathon Friendship Run 2020, Tokyo Marathon 1MILEs 2020 και Tokyo Marathon Week 2020 – Marunouchi Naka-dori Event, “Let’s go see the Finish Area!” που ήταν προγραμματισμένες για τις 29 Φεβρουαρίου.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού Covid-19 έχει ήδη ξεπεράσει τα θύματα του ιού SARS, προκαλώντας μία από τις σοβαρότερες επιδημίες παγκοσμίως.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ