Μαραθώνιος του Τόκιο 2018: Συνέντευξη με τον Λεωνίδα Αθανασόπουλο

日本語

Το GreeceJapan.com στο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ 2018

Έχετε έρθει ξανά στην Ιαπωνία; Πως αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο Μαραθώνιο του Τόκιο;

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψή μου στην Ιαπωνία. Πάντα ήθελα να την επισκεφθώ καθώς θαυμάζω τις χώρες που έχουν μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Επιπλέον έχω στόχο ζωής να γνωρίζω πολιτισμούς και κοινωνίες που διαφέρουν από την δική μου. Σε αυτή την λογική συμφωνεί και η οικογένειά μου με την οποία ταξιδεύω μαζί. Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε αγώνες τρεξίματος, οποιασδήποτε μορφής, είναι ένας άριστος τρόπος να γνωρίσω την παιδεία και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας, όπως και οποιασδήποτε άλλης χώρας. Με βάση αυτή τη λογική επέλεξα την συμμετοχή μου στον μαραθώνιο του Τόκιο το 2018. Επιπλέον βαρύτητα έδωσε το γεγονός ότι αυτός ο μαραθώνιος ανήκει στην σειρά Abbott World Marathon Majors. Έχω ήδη τρέξει τον Boston Marathon το 2013 και τον Chicago Marathon το 2014 και θέλω να συνεχίσω μέσα στα επόμενα χρόνια αυτό το «ταξίδι» των Majors με τους υπόλοιπους τρεις αγώνες της σειράς.

Ποιον αγώνα που έχετε τρέξει θυμάστε περισσότερο;

Το όμορφο με τους αγώνες τρεξίματος όταν συνοδεύονται από δοκιμασία των εκάστοτε ορίων μας είναι ότι δημιουργούν αξέχαστες αναμνήσεις. Αν ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον αγώνα που συμμετείχα θα ήταν αυτός των 100 μιλίων του Ultra-Trail du Mont Blanc το 2009 και το 2014 που ήταν μία πραγματική υπέρβαση για εμένα. Επίσης μοναδική θεωρώ και την εμπειρία της συμμετοχής μου στον Boston Marathon λόγω της όμορφης ατμόσφαιρας και κουλτούρας που τον συνοδεύουν, αν και το 2013 που τον έτρεξα υπήρχε δυστυχώς και ένας επιπλέον λόγος να τον θυμάμαι!

Θα έχετε τρέξει βέβαια στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Πως νοιώθει ένας Μαραθωνοδρόμος όταν τρέχει στην ιστορική αυθεντική διαδρομή;

Έχω συμμετάσχει αρκετές φορές στο μαραθώνιο της πόλης μου. Με τα μάτια ενός δρομέα που μένει στην όμορφη Αθήνα οι εικόνες μάλλον είναι διαφορετικές από έναν επισκέπτη. Νομίζω ότι είναι αναμενόμενο να πω ότι ο τερματισμός στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο στάδιο είναι μία μοναδική εμπειρία. Σίγουρα είναι ένας ιδιαίτερος μαραθώνιος καθώς έχει μία διαδρομή που έχει έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας και απαιτεί διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους των δρομέων σε σχέση με άλλους μαραθωνίους. Επίσης μου αρέσει ιδιαίτερα η εναλλαγή του τοπίου και η λογική διάσχισης και εισόδου στην πόλη. Σε αυτό μοιάζει με τον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Θα έρθετε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020;

Θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ εκ νέου την Ιαπωνία με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ελπίζω να τα καταφέρω για να έχω την δυνατότητα να γνωρίσω και άλλες περιοχές της χώρας.

Με τι ασχολείστε όταν δεν τρέχετε;

Το τρέξιμο είναι μία ασχολία στον ελεύθερο χρόνο μου. Αφιερώνω όσο μπορώ περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου, την σύζυγό μου και τον γιό μου που σε λίγο γίνεται τριών ετών. Επίσης η εργασία μου είναι ένα σημαντικό τμήμα της ζωής μου. Ανήκω στην κατηγορία των δημιουργικών επιχειρηματιών καθώς η εταιρία μου έχει σχεδιάσει και αναπτύξει ένα σύστημα χρονομέτρησης αθλητικών εκδηλώσεων με χρήση chips, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται και στον μαραθώνιο του Τόκιο. Οπότε καθημερινά εργάζομαι για να την βελτίωση και ανάπτυξη του αντικειμένου της. Επίσης μου αρέσουν οι κατασκευές κάθε μορφής οπότε πολλές φορές είμαι με τα εργαλεία μου και φτιάχνω πράγματα, από έπιπλα μέχρι απλά robots ή παιχνίδια για το παιδί.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Μαραθώνιο του Τόκιο. Θα σας δούμε στον τερματισμό!

Το GreeceJapan.com στο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ 2018

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ