Μαραθώνιος του Τόκιο 2018: Συνέντευξη με τον Δημήτρη Χρόνη

日本語

Το GreeceJapan.com στο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ 2018

Έχετε έρθει ξανά στην Ιαπωνία; Πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο Μαραθώνιο του Τόκιο;

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ιαπωνία. Αποφάσισα να συμμετάσχω στο Μαραθώνιο του Τόκιο, γιατί από την ενημέρωση που έχω, είναι κορυφαίος από πλευράς οργάνωσης, διαδρομής, συμμετοχής πολλών και σπουδαίων αθλητών και αγκαλιάζεται από τον κόσμο. Εξάλλου, ο Μαραθώνιος θεωρείται το εθνικό σπορ της Ιαπωνίας και αποτελεί έναν από τους έξι major Μαραθωνίους, τους οποίους ελπίζω και να ολοκληρώσω μελλοντικά.

Ποιόν αγώνα που έχετε τρέξει θυμάστε περισσότερο;

Όπως κάθε αθλητής, έτσι και εγώ έχω σε ξεχωριστή θέση τον πρώτο μου Μαραθώνιο το 2002 στην Αθήνα. Ο αγώνας όμως που αποτελεί ορόσημο στην αθλητική μου δραστηριότητα ήταν το 2017, το Σπάρταθλον. Ένας διεθνής υπερμαραθώνιος αγώνας 246 χλμ, που έχει αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Και αυτό, όχι μόνο γιατί υπήρξα ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που τον ολοκλήρωσε στον προβλεπόμενο χρόνο (34 ώρες και 51 λεπτά), από τότε που καθιερώθηκε, αλλά και γιατί αποτέλεσε ένα “ΤΑΞΙΔΙ” υπερπροσπάθειας, εμπειριών και ισχυρών συναισθημάτων. Ένα “ΤΑΞΙΔΙ” όπου προσδιόρισα τα όρια της ψυχικής και σωματικής μου αντοχής και από το οποίο απέκτησα μεγαλύτερη ωριμότητα, νιώθοντας την αγάπη και το αγκάλιασμα του κόσμου.

Θα έχετε βέβαια τρέξει στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Πώς νιώθει ένας Μαραθωνοδρόμος όταν τρέχει στην ιστορική αυθεντική διαδρομή;

Τον έχω τρέξει 5 φορές. Κάθε αθλητής που συμμετέχει στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αισθάνεται δέος, συγκίνηση, θαυμασμό και κυρίως υπερηφάνεια. Γνωρίζει ότι τρέχει στα χνάρια μιας ιστορικής διαδρομής, που ενώνει το θρύλο με την ιστορία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής, χαρακτηριστικά, που διέκριναν τον αγγελιοφόρο της νίκης των αρχαίων Ελλήνων (Θέρσιππο ή κατά άλλους ιστορικούς Ευκλή) κατά των Περσών στην Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. Ο αθλητής αισθάνεται να γίνεται ένας ταπεινός κοινωνός, εκφραστής ενός μεγαλειώδους γεγονότος που κατέδειξε ότι το ηθικό φρόνημα και η προσήλωση σε ανώτερα ιδανικά (πατρίδα-ελευθερία) μετατρέπουν τον άνθρωπο, σχεδόν σε υπεράνθρωπο, κάνοντάς τον να υπερνικήσει συνθήκες που διαγράφονται ακαταμάχητες (μέγεθος και συνθήκες διαδρομής, καιρικά φαινόμενα, βασικές ανθρώπινες ανάγκες, εξοπλισμός κλπ).

Θα έρθετε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;

Επιθυμώ πάρα πολύ και ελπίζω να τα καταφέρω να έρθω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020 και επιπλέον να έχω την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τους ανθρώπους, τη χώρα και τον πολιτισμό της. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί και από παράγοντες που είναι πέρα από τη θέλησή μου.

Με τι ασχολείστε όταν δεν τρέχετε;

Αφιερώνω τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο μου κατ’ εξοχήν στη μικρή μου εγγονή, με ψυχαγωγική και δημιουργική ενασχόληση (παιχνίδια, περίπατοι, διαπαιδαγώγηση) λόγω και της ιδιότητάς μου, του πρώην εκπαιδευτικού.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Μαραθώνιο του Τόκιο. Θα σας δούμε στον τερματισμό!

Το GreeceJapan.com στο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ 2018

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ