Μανέκι νέκο και μάνγκα στην αναμνηστική σειρά Olympic Heritage Collection

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Την ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από δύο διάσημα στοιχεία του ιαπωνικού πολιτισμού, τις κεραμικές τυχερές γατούλες μανέκι νέκο και τα μάνγκα (κόμικς) συνδυάζει η συλλογή Olympic Heritage Collection “2020 Lucky Cat Edition” που διατίθεται από τις 28 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία ενόψει του Tokyo 2020.

Τα σχέδια στις μανέκι νέκο δημιούργησαν 29 γνωστοί σχεδιαστές κόμικς από τις χώρες που έχουν διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την Ελλάδα, ο Μιχάλης Κουντούρης σχεδίασε την Αθήνα 1896 και ο Θανάσης Πέτρου την Αθήνα 2004. Το Τόκιο 1964 σχεδίασε ο διάσημος Λέιτζι Ματσουμότο (δημιουργός των Space Battleship Yamato, Galaxy Express 999 κ.α) και το Τόκιο 2020 ο Γιόιτσι Τακαχάσι (γνωστός από το Captain Tsubasa).

©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Τα ονόματα των σχεδιαστών ανά χρονολογία των Αγώνων είναι: Μιχάλης Κουντούρης, Florence Cestac, Bill Sienkiewicz, Emma Vieceli, Anneli Furmark, Jean-Richard Geurts, Alexandre Clerisse, Romano Molenaar, George Perez, Isabel Kreitz, David Chester Gibbons, Mari Ahokoivu, Queenie Chan, Vanna Vinci, Λέιτζι Ματσουμότο, Sergio Aragon , Reinhard Kleist, Francis Manapul, Mikhail Zlatkovsky, Neal Adams, Hyun-Se Lee, Francisco Martinez Roca, Ashley A. Woods, Oslo Davis, Θανάσης Πέτρου, Song Yang, Bryan Talbot, Roger Cruz, Γιόιτσι Τακαχάσι.

Η συλλογή κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις (σε μαύρο και λευκό φόντο) και η τιμή πώλησης είναι – δυστυχώς για τους περισσότερους – απαγορευτική: 495.000 γιεν δηλαδή περίπου 4.120 ευρώ. Η πρώτη ερώτηση που κάναμε και πήραμε αρνητική απάντηση, ήταν αν οι μανέκι νέκο πωλούνται μεμονωμένα…

Στην Ιαπωνία λένε ότι οι μανέκι νέκο φέρνουν τύχη και επιτυχία στους ιδιοκτήτες τους και η συλλογή αυτή είναι μια ακόμη ευχή για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ