“Like Someone In Love” στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Abbas Kiarostami Like Someone In Love (ελληνικός τίτλος: «Κάτι σαν έρωτας»), γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία (και στην ιαπωνική γλώσσα) θα προβληθεί στην ενότητα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η  ιδιότυπη σχέση μιας φοιτήτριας της Αkiko (την υποδύεται η Rin Takanashi) που τα βράδια κάνει το call girl για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της και ενός εξηντάρη διανοούμενου (τον οποίο υποδύεται ο Tadashi Okuno). H ταινία είναι γαλλοϊαπωνικής παραγωγής, κόστισε περίπου 4.8 εκ. δολάρια και γυρίστηκε στη Γιοκοχάμα και το Τόκιο.

Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα TZON KAΣΣABETHΣ την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:15

To 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου 2012. Με ανανεωμένο βλέμμα και εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και φέτος, κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, θα συνθέσουν το κινηματογραφικό δεκαήμερο της διοργάνωσης, μεταμορφώνοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης και γόνιμου διαλόγου με άξονα την Έβδομη Τέχνη.

http://www.filmfestival.gr/

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

1,819FollowersFollow

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ HAIKU.GR

Ιδανικό για δημιουργία σελίδων ποίησης Χάικου, βιβλίων, ανθολογιών, διαγωνισμών, εκδοτικών οίκων κ.α.

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα