«Λευκάδιος Χερν. Η Άγνωστη Ιαπωνία» – Συλλογή Τάκη Ευσταθίου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

lefcadios-hearn-i-agnosti-iaponia1

“Λευκάδιος Χερν. Η Άγνωστη Ιαπωνία”
Περιοδική έκθεση από τη συλλογή του Τάκη Ευσταθίου, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018.

Από το  1890 έως το 1904, ο  Λευκάδιος  Χερν (1850 – 1904), εγκατεστημένος στην Ιαπωνία, γράφει δοκίμια για την ιαπωνική ζωή και ιστορίες φαντασμάτων βασισμένες σε τοπικούς ιαπωνικούς μύθους. Με τις εκδόσεις του στα αγγλικά ερμηνεύει  τον πολιτισμό και την λογοτεχνία μιας Ιαπωνίας άγνωστης,  όχι μόνο στους  Δυτικούς αλλά και στους  Ιάπωνες αναγνώστες.

Η έκθεση με τίτλο «Λευκάδιος Χερν. Η Άγνωστη Ιαπωνία» περιλαμβάνει τις πρώτες εκδόσεις και πρωτότυπα κείμενα ενός συγγραφέα που σαγηνεύτηκε  με το παράδοξο και το εξωτικό του ιαπωνικού κόσμου. Περιλαμβάνει, επίσης, σπάνιες εκδόσεις επιλεγμένων δοκιμίων του Χερν μεταφρασμένες στα γαλλικά, γερμανικά και ιαπωνικά. Όλα τα βιβλία προέρχονται από τη Συλλογή του Τάκη Ευσταθίου.

Ο Χερν, στα κείμενα του, κάνει συχνές αναφορές σε στοιχεία του ιαπωνικού πολιτισμού, υπογραμμίζοντας  την ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία διάσημων Ιαπώνων καλλιτεχνών του Ukiyo-e, όπως ο Hokusai (1760-1849), ο Kunisada (1786-1864) και ο Hiroshige(1797–1858). Η έκθεση εμπλουτίζεται με ξυλογραφίες των μεγάλων αυτών καλλιτεχνών, έργα μοναδικής αισθητικής από τη συλλογή του ιδρυτή του Μουσείου Γρηγορίου Μάνου.

Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Δέσποινα Ζερνιώτη, CMG, Διευθύντρια του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας.

lefcadios-hearn-i-agnosti-iaponia2

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ