ΛΕΥΚΑΔΑ: Υποδοχή της αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου με τη Λευκάδα Δήμου Σιντζούκου

Λευκαδίτικα Νέα

Γύρω στις 1.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022 έγινε δεκτή με κάθε επισημότητα, περνώντας το κόκκινο χαλί του δημαρχιακού μεγάρου, η αντιπροσωπεία του Δήμου Σιντζούκου-Τόκυο, με επικεφαλής τον δήμαρχο, κ. Κενίτσι Γιοσιζούμι, η οποία επισκέπτεται τον αδελφοποιημένο από το 1989 δήμο Λευκάδας, ύστερα από επίσημη πρόσκληση που της είχε απευθύνει από το 2019 ακόμη, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, όταν δημοτική αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκάδας με επικεφαλής τον ίδιο είχε επισκεφτεί την ιαπωνική πόλη με αφορμή την 30η επέτειο της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού δεν είχε επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη το προηγούμενο διάστημα, η οποία συμπίπτει φέτος με τις «Ημέρες Λευκάδιου Χερν» που θα λάβουν χώρα το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου 2022.

Λευκαδίτικα Νέα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας ακολούθησε η εκδήλωση υποδοχής της ιαπωνικής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιόχεϊ Κουουαμπάρα, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιντζούκου, και ο κ. Τάκου Αραμάκι, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, ενώ η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον πρώην Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιαπωνία, κ. Κωνσταντίνο Κακιούση, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Λευκάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Λευκάδας.

Στην εκδήλωση της υποδοχής παρέστησαν ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αναστάσιος Γαζής, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Σπύρος Λύγδας, Ευτύχιος Ζουριδάκης, Φιλιππος Σκληρός και Νικόλαος Βικέντιος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Όλοι για τη Λευκάδα» και «δίαυλος» κ.κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής και Κωνσταντίνος Γληγόρης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Σπ. Καρβούνης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Στον σύντομο χαιρετισμό του καλωσορίσματος ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, ευχήθηκε στην ιαπωνική αντιπροσωπεία να γνωρίσει από κοντά τη Λευκάδα και να ενδυναμωθούν περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών με συνδετικό κρίκο τον Λευκάδιο Χερν, ενώ μίλησε για μια πραγματική αδελφοποίηση που υπάρχει μεταξύ των δύο πόλεων. Ειδική αναφορά έκανε στον παριστάμενο στην εκδήλωση υποδοχής επίτιμο δημότη Λευκάδας και συλλέκτη κ. Τάκη Ευσταθίου, ο οποίος, όπως είπε, έχει κάνει σκοπό της ζωής του την μετάδοση του ανοιχτού πνεύματος του Λευκάδιου Χερν.

Στην αντιφώνησή του ο φιλοξενούμενος Δήμαρχος του Δήμου Σιντζούκου, κ. Κενίτσι Γιοσιζούμι, αφού απευθύνθηκε αρχικά στους παρισταμένους στα ελληνικά λέγοντας «Γεια σας» και ότι «ήλθε από την αδελφή πόλη της Λευκάδας, το Σιντζούκου», αναφέρθηκε στις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο πόλεων και στην περαιτέρω δυνατότητα ενδυνάμωσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στο Σιντζούκου και τη Λευκάδα υπεγράφη στις 12 Οκτωβρίου 1989. Από τότε, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δράσεις ελληνο-ιαπωνικού πολιτισμού, όπως το πρόγραμμα ανταλλαγής Παιδικής Ζωγραφικής, το Ιαπωνικό Σχολείο Λευκάδιου Χέρν, οι Ημέρες Λευκάδιου Χέρν κ.α., σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση και η φιλία των δυο λαών. Κορυφαία στιγμή στην εξέλιξη των φιλικών σχέσεων των δυο πόλεων υπήρξε η δημιουργία του Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χέρν στη Λευκάδα τον Ιούνιο του 2014.

Αναδημοσίευση από τα Λευκαδίτικα Νέα (όπου μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την υποδοχή)

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ