Λεωφορείο χωρίς οδηγό χτύπησε Ιάπωνα Παραολυμπιονίκη με προβλήματα όρασης στο Παραολυμπιακό Χωριό

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Ο Ιάπωνας Παραολυμπιονίκης του τζούντο Αραμίτσου Κιταζόνο τραυματίστηκε στο Παραολυμπιακό Χωριό όταν ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό τον χτύπησε καθώς διέσχιζε μια διάβαση πεζών το μεσημέρι της Πέμπτης (26/8). Ο 30χρονος τζουντόκα με προβλήματα όρασης, ο οποίος θα αγωνιζόταν το Σάββατο στα 81 κιλά, έχει μώλωπες στο κεφάλι και το σώμα και θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες να αναρρώσει όπως δήλωσε ο προπονητής του.

Οι κατηγορίες στο παραολυμπιακό τζούντο ξεκινούν από Β1 (ολική απώλεια όρασης ή πάρα πολύ μειωμένη) και φτάνουν μέχρι Β3. Ο Κιταζόνο αγωνίζεται στην κατηγορία Β2.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο είχε σταματήσει λίγο πριν το ατύχημα όταν ο αισθητήρας του εντόπισε έναν φρουρό ασφαλείας κοντά στη διασταύρωση και όταν ξεκίνησε ξανά από τον χειριστή του οχήματος χτύπησε τον Κιταζόνο ο οποίος κατευθυνόταν στην τραπεζαρία του Χωριού. Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.

Το λεωφορείο που κινούταν με 1-2 χιλιόμετρα την ώρα ήταν ένα από τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα e-Palette της Τoyota Motor που εκτελούν δρομολόγια σε 24ωρη βάση στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό. Ο πρόεδρος της εταιρείας Άκιο Τογιόντα μετέβη στο σημείο του ατυχήματος και εξέτασε το βίντεο, εξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε συγνώμη προσθέτοντας ότι υπήρχε υπερβολική εμπιστοσύνη στην αυτόνομη οδήγηση.

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Η Toyota, κορυφαίος χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, δήλωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο χωριό έχει ανασταλεί και συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος ενώ θα πραγματοποιήσει από τη μεριά της ενδελεχή έρευνα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.

Το εσωτερικό του e-Palette (φωτογραφίες από την παρουσίαση του Ολυμπιακού Χωριού στα ΜΜΕ τον Ιούνιο):

©GreeceJapan.com/Junko Nagata
©GreeceJapan.com/Junko Nagata
GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ