Κύπρος: Πάφος 2017, συνεργασία με Ιαπωνία

pafos2017

Εδώ και αρκετούς μήνες οι σχεδιασμοί της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 περιλαμβάνουν και την Ιαπωνία αφού εκεί εδρεύει ο πολύ δραστήριος οργανισμός Eu-Japan Fest, ο οποίος από το 1992 δημιουργεί και ενισχύει δράσεις ανάμεσα στις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης και την Ιαπωνία.

Ο Πρόεδρος του Πάφος 2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στην Ιαπωνία ως επίσημος προσκεκλημένος του οργανισμού Eu-Japan Fest στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνέλευσης της Γενικής Επιτροπής του οργανισμού.
Στη διάρκεια της παραμονής του, ο Δρ Χρ. Πατσαλίδης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σημαντικές προσωπικότητες, εκπρόσωπους τόσο του Eu-Japan Fest, όσο και άλλων Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης από το 2014 μέχρι και το 2019 αλλά και να παρουσιάσει το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του προγράμματος του Πάφος 2017.

pafos-2017-eu-japan-fest

Οι εργασίες της συνέλευσης συμπεριλάμβαναν: εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις από εκπροσώπους των ΠΠτΕ, καλλιτέχνες από την Ιαπωνία και την Ευρώπη στοχεύοντας πέρα από την ενημέρωση και την ανταλλαγή στη δημιουργία δικτύων και πιθανών συνεργασιών.

Στόχος του ισχυρού αυτού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού είναι η ανταλλαγή και ενίσχυση δράσεων φορέων και δημιουργών για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σε Ευρώπη και Ιαπωνία αξιοποιώντας το θεσμό και τη δομή των ΠΠτΕ.

Προσβλέποντας σε μια σημαντική ενίσχυση της διεθνούς διάστασης του προγράμματος του, το Πάφος 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έχει φιλοξενήσει επανειλημμένα τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Shuji Kogi και την αντιπροσωπεία του, οργανώνοντας ταυτόχρονα σειρά συναντήσεων με Κύπριους δημιουργούς και φορείς, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Πάφος 2017.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις το Eu-Japan Fest προχώρησε στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πάφος 2017 στη φιλοξενία της εικαστικού Σύλβιας Νικολαΐδου με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με Ιάπωνες αλλά και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κατά το 18ο Φεστιβάλ Μέσων, Κινουμένων Σχεδίων Manga κ.α. Επίσης στο ίδιο πλαίσιο επισκέφτηκε την Ιαπωνία πριν μερικούς μήνες η εικαστικός Chiaki Kamikawa η οποία ζει στην Πάφο τα τελευταία χρόνια ενώ προετοιμάζεται επίσκεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Υπαίθριου Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Γιώργου Τσαγγάρη με στόχο την ανάπτυξη ειδικού προγράμματος κινουμένων σχεδίων και φιλοξενίας καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού.

Για την ένταξη συνόλων και καλλιτεχνών από την Ιαπωνία στο πρόγραμμα του Πάφος 2017 η καλλιτεχνική ομάδα του Οργανισμού Πάφος 2017 θα επισκεφτεί επίσης την Ιαπωνία μέσα στο 2015.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ