Κύπρος-Ιαπωνία: Επίσκεψη εργασίας στην Ιαπωνία πραγματοποιεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών

Πηγή φωτογραφίας: mfa.gov.cy

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, μετέβη τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Τόκιο για πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Πρέσβη Kιμιτάκε Νακαμούρα.

Στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ιαπωνίας και η εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις και για τις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας. Ο κ. Κορνηλίου θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν επίσης σε περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ιαπωνία αλλά και τον βαθμό που οι δύο χώρες επηρεάζονται από την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και τις επιπλοκές που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στην ενεργειακή τροφοδότηση.

 

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ