Κύκλος μαθημάτων για τον Ιαπωνικό Πολιτισμό: «Η ιαπωνική τέχνη την εποχή Έντο»

Έργο ουκιγιόε του Σουζούκι Χαρουνόμπου (∼1725-1770)

Ο Ιαπωνολόγος και Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Θρησκειών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος ξεκινά νέο κύκλο μαθημάτων με τίτλο «Η ιαπωνική τέχνη την εποχή Έντο», στην Εταιρεία των Φίλων του Λαού (Λαϊκό Πανεπιστήμιο – Ευριπίδου 12, 4ος όροφος, Αθήνα).

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερη Πέμπτη 17:00-18:30, ξεκινώντας στις 19 Οκτωβρίου 2023.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Όσοι θέλουν να πάρουν αποδεικτικό παρακολούθησης πρέπει να απευθυνθούν στην Εταιρεία για εγγραφή.

Εγγραφές:
Εταιρεία των Φίλων του Λαού
210 8847387 (πρωινές ώρες)

Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος
Ιαπωνολόγος, θρησκειολόγος, ειδικευμένος στις ιαπωνικές θρησκείες και ιδιαίτερα στον Ιαπωνικό Βουδισμό. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας των Θρησκειών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 τιμήθηκε με το «Βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας» για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και προώθηση των σχέσεων Ελλάδος-Ιαπωνίας και το 2019 τιμήθηκε από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας με το Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών και Αργυρών Αχτίνων με Ροζέτα, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας.  Είναι μέλος της EAJS (European Association for Japanese Studies) και της EJEA (European Japan Experts Association). Μόνιμη επιδίωξη του κ. Παπαλεξανδρόπουλου είναι η ίδρυση τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και η εισαγωγή της επιστήμης της Ιαπωνολογίας στην Ελλάδα (διαβάστε μια συνέντευξη του στο GreeceJapan.com). Το 2022 κυκλόφορησαν σε μεταφράση του από τα ιαπωνικά τα βιβλία «Δεν ήμουν πια άνθρωπος» του Οσάμου Νταζάι και «Ουγκέτσου Μονογκατάρι – Ιστορίες της σελήνης μετά τη βροχή» του Ουέντα Ακινάρι.

Άρθρα του μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ