Ξεκίνημα για Ιαπωνία και Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

Γράφει ο Γιώργος Σιάχος

Αρχίζει αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου στην Κίνα το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ με την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας όπως και της Ελλάδας.

Image: FIBAWC Facebook

Η Ιαπωνία βρίσκεται στον όμιλο Ε της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Σαγκάη. Στον ίδιο όμιλο με τους “Αkatsuki Five” όπως ονομάζεται η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών της Ιαπωνίας, είναι η ΗΠΑ, η Τουρκία και ηΤσεχία.

Ηγέτης της Εθνικής ομάδας όπως επίσης και ανατέλλων αστέρας του αθλήματος στην χώρα της Ιαπωνίας είναι ο 21χρονος Ρούι Χατσιμούρα. O πρώτος Ιάπωνας στην ιστορία του Αμερικάνικου NBA Draft που επιλέγεται στον πρώτο γύρο και ιδιαίτερα στο υψηλό Lottery Pick νούμερο 9 από τους Washington Wizards.

Μαζί του απαρτίζουν την λεγόμενη ως και “Big 3” της ομάδας ο Γιούτα Ουατανάμπε που επίσης αγωνίζεται στο NBA με τους Memphis Grizzlies και ο Αμερικάνος Νικ Φαζέκας που έχει αποκτήσει ιαπωνική υπηκοότητα. Οι υπόλοιποι παίχτες της Εθνικής αγωνίζονται στο Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας B. League.

Πρώτος αγώνας της Ιαπωνίας την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με την Τουρκία στις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Image: FIBAWC Facebook

Η Ελλάδα βρίσκεται στον όμιλο F της διοργάνωσης ο οποίος πραγματοποιείται στην Ναντζίνγκ μαζί με Μαυροβούνιο, Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία. Πρώτος αγώνας της Ελλάδας είναι επίσης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με το Μαυροβούνιο στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Καλή επιτυχία στις εθνικές ομάδες της Ιαπωνίας και της Ελλάδας!

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services