Ξεκίνημα για Ιαπωνία και Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

Γράφει ο Γιώργος Σιάχος

Αρχίζει αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου στην Κίνα το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ με την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας όπως και της Ελλάδας.

Image: FIBAWC Facebook

Η Ιαπωνία βρίσκεται στον όμιλο Ε της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Σαγκάη. Στον ίδιο όμιλο με τους “Αkatsuki Five” όπως ονομάζεται η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών της Ιαπωνίας, είναι η ΗΠΑ, η Τουρκία και ηΤσεχία.

Ηγέτης της Εθνικής ομάδας όπως επίσης και ανατέλλων αστέρας του αθλήματος στην χώρα της Ιαπωνίας είναι ο 21χρονος Ρούι Χατσιμούρα. O πρώτος Ιάπωνας στην ιστορία του Αμερικάνικου NBA Draft που επιλέγεται στον πρώτο γύρο και ιδιαίτερα στο υψηλό Lottery Pick νούμερο 9 από τους Washington Wizards.

Μαζί του απαρτίζουν την λεγόμενη ως και “Big 3” της ομάδας ο Γιούτα Ουατανάμπε που επίσης αγωνίζεται στο NBA με τους Memphis Grizzlies και ο Αμερικάνος Νικ Φαζέκας που έχει αποκτήσει ιαπωνική υπηκοότητα. Οι υπόλοιποι παίχτες της Εθνικής αγωνίζονται στο Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας B. League.

Πρώτος αγώνας της Ιαπωνίας την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με την Τουρκία στις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Image: FIBAWC Facebook

Η Ελλάδα βρίσκεται στον όμιλο F της διοργάνωσης ο οποίος πραγματοποιείται στην Ναντζίνγκ μαζί με Μαυροβούνιο, Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία. Πρώτος αγώνας της Ελλάδας είναι επίσης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με το Μαυροβούνιο στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Καλή επιτυχία στις εθνικές ομάδες της Ιαπωνίας και της Ελλάδας!

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ